Deze zuurkoolbroodjes maak ik graag als het buiten guur en koud is. Zuurkool is een van mijn favoriete gerechten, verpakt in bladerdeeg en geserveerd met lauriersaus is het een heerlijke verwennerij op een winterse dag.
Ah.. ik houd van het winterse weer. Op dagen als deze maak ik het liefst lekker lange wandelingen met Bor. Zodra ik het woord auto noem, zit hij al klaar voor de deur van de auto. We rijden naar een mooi plekje waar we lekker kunnen wandelen, het liefst met het zonnetje erbij. De natuur is hier niet ver te zoeken, de mooiste dingen kom ik onderweg tegen. Als ik terug kom ben ik weer helemaal opgeladen en klaar voor de dag. En bij een winterse dag als deze passen deze zuurkoolbroodjes natuurlijk perfect!
Toen onze school een studiedag had, maakte ik deze broodjes voor tussendoor. Zo konden we de hele middag doorvergaderen zonder trek! Ik vind ze ontzettend lekker, ook omdat ik nu eenmaal een ontzettende zuurkoolfan ban. Vroeger aten we het wel eens met ananas. Tegenwoordig gebruik ik graag banaan. Net zo lekker! Wist je dat zuurkool heel goed voor je spijsvertering is? Het bladerdeeg is natuurlijk niet echt gezond, maar voedzamer als je het zelf maakt. En heb je nog zuurkool over? Maak er deze heerlijke zuurkoolsoep van!
Zuurkoolbroodjes
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 6 broodjes |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 banaan
- 100 gr. zuurkool
- 1 el komijnzaadjes
- 50 gr. geraspte oude kaas
- optoneel maar wel erg lekker: spekjes
- 100 ml creme fraiche
- 1 tl laurierpoeder
- 1 á 2 tl honing
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de banaan in schijfjes en leg in een rijtje op een plakje bladerdeeg.
- Bak eventueel de spekjes en meng de zuurkool met komijn erdoor.
- Leg een pluk zuurkool over de banaan. Strooi de geraspte kaas erover.
- Vouw de zijkanten van de bladerdeeg naar binnen toe, zodat je als het ware een rol krijgt.
- Vouw de onder en bovenkant naar binnen toe, maak je handen nat en wrijf over de randen van het pakketje, zodat de naden dicht zijn.
- Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 20 minuten.
- Meng ondertussen de laurier met creme fraiche en honing tot een sausje.
- Serveer de broodjes met de lauriersaus.
- Geniet!
Geef een reactie