Deze zoete aardappelburger is heerlijk op een broodje, of als vervanger van vlees bij een standaard gerecht. Bak er een paar extra, heerlijk voor de volgende dag!
De eerste keer dat ik iets met zoete aardappel maakte, combineerde ik zoete aardappel met kaneel. En wat was dat lekker! Elke week haal ik wel een paar zoete aardappels in huis en altijd komen ze op. Vaak bak ik er frietjes van, of ik doe ze in blokjes door een stoofpotje. Ik ben gek op zoete aardappel, maar op deze manier had ik hem nog niet eerder gegeten.
Deze zoete aardappelburger is gewoon erg lekker en vult ook goed. Daarnaast zit hij vol met gezonde ingrediënten, die weer energie geven na een dag hard werken. Lekker met een frisse salade of wat gebakken groenten. En nog lekkerder op een broodje! Het bakken van deze burgers vergt wat oefening, vooral de eerste. Je moet ze voorzichtig omdraaien, anders vallen ze uit elkaar. Gelukkig wordt de smaak er niet minder om!
Zoete aardappelburger
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 8 burgers |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 1 blonde ui
- 1 stengel bleekselderij
- 50 gr. amandelmeel
- 3 eieren
- snufje kaneel
- snufje zout
- snufje witte peper
- 3 el maizena
Werkwijze
- Hak de zoete aardappel, ui en bleekselderij fijn in de keukenmachine. Als je deze niet hebt kun je ze ook fijnsnijden en de zoete aardappel raspen.
- Meng de andere ingrediënten erdoor en kneed goed met je handen.
- Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie. Draai ze na een paar minuten voorzichtig om en serveer! Ik bakte ze met een bakring in de pan, zodat ze mooi rond werden.
[…] Niet alle recepten zijn paleo, maar zijn vaak wel aan te passen. Toen ik het receptje voor deze zoete aardappelburgers voorbij zag komen, kreeg ik spontaan trek. Aangezien ik niet zo’n fan ben van […]