En zo zit de vakantie er alweer bijna op. Komende week ben ik weer op school te vinden om van alles voor te bereiden en een weekje later komen de kinderen weer! Deze vakantie was zeer relaxed. We zijn lekker thuis gebleven en heerlijk tot rust gekomen. Hoogtepunten? Mijn ouders kampeerden op Texel en wij kwamen een dagje langs. Borre maakte voor het eerst kennis met de zee en wat vond hij het leuk! We hebben ons prima vermaakt 🙂
Ik was jarig en werd alweer 29 (!). Ik vierde het buiten en onze tuin veranderde net als vorig jaar in een camping. Lange gesprekken bij een kampvuurtje, met een muzikale familie mochten de gitaren niet ontbreken en natuurlijk werd er lekker gegeten. Om ’s avonds (of ’s ochtends hihi) je tentje in te kruipen. Het is fijn om in de zomer jarig te zijn!
Buiten leven! We hebben een mooie zomer gehad qua weer. Niks is dan zo lekker om buiten te leven. Een kleedje onder de appelboom, boek bij de hand en genieten maar! En ’s avonds lekker bij een kampvuurtje. Gewoon heerlijk rustig aan. Ik hou ervan!
Deze zomer dus geen spannende verhalen (of nou ja, het bericht van vorige week was best spannend toch?), maar heerlijk tot rust gekomen. En nu ook wel weer zin om weer lekker aan het werk te gaan :). Deze zomer heb ik genoten van uitgebreid koken en nieuwe recepten uitproberen, maar soms was het ook heerlijk om gewoon lekker simpel te doen.
Wanneer ik zin heb in iets lekkers, maar geen uur in de keuken wil staan, maak ik deze zoete aardappelfrietjes. Ze zijn zo heerlijk zacht van smaak en bevatten veel gezonde stofjes. Zo bevatten ze veel vitamine A, die zorgen voor een gezonde huid en bevatten ze veel vezels, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel mooi stabiel blijft en dat je vol zit na het eten van deze lekkere frietjes.
Zoete aardappel frietjes
Type recept | bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 60 minuten |
Ingrediënten
- 400 gr. zoete aardappel (is ongeveer twee stuks)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- snufje zout
- scheutje olijfolie
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de zoete aardappel in reepjes, zodat je frietjes krijgt.
- Doe in een grote schaal met de kruiden, zout en olijfolie.
- Hussel lekker door elkaar en verdeel de frietjes over een bakplaat.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de frietjes in 20 á 30 minuten gaar. Draai op de helft even om!
- Geniet 🙂
- (ook erg lekker met een zelfgemaakt sausje van 1 el biologische mayonaise en 1 el biologische pindakaas)
Miranda zegt
Wat een ontzettende leuke site heb je!! Ik heb net al wat recepten uitgeprint om eens uit te gaan proberen. En wat woon je leuk dat is ook nog een droom van mij. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, en ik ga je blog in de gaten houden.
Groetjes Miranda
Nelleke Adema zegt
Dankjewel, wat superleuk Miranda, ik hoop dat je ze lekker vindt 😀