
Naanbrood wordt ook wel platbrood genoemd en komt uit Azië. Het wordt daar gebruikt als een soort lepel om je eten mee op te scheppen. Traditioneel wordt het gemaakt van tarwe en zuurdesem. Maar ik maak een simpele variant. Het staat altijd zo gezellig op tafel: een grote stoofpot en iedereen een lekker broodje om mee te dippen en te scheppen. Het nodigt uit tot gesprekken waarin tot laat in de nacht levensproblemen worden opgelost met mensen die je lief zijn. Er bestaan verschillende soorten recepten voor dit brood, vandaag ga ik voor de eenvoudige versie.
Ik gebruikte het recept van Jamie Oliver voor dit naanbrood. Heerlijk om mee te dippen in een stoofpotje en super makkelijk om te maken! Je kunt zelf de kruiden toevoegen naar smaak. Ik gebruikte peterselie en bieslook, maar ik denk dat tijm en rozemarijn hier ook erg lekker bij zullen zijn!
Zelf naanbrood maken
Type recept | brood |
Aantal personen | 4 broodjes |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 175 gr. zelfrijzend bakmeel
- halve tl bakpoeder
- 125 gr. biologische yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- snufje zout
- handje verse peterselie
- handje verse bieslook
- kruiden naar keuze
Werkwijze
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en de yoghurt tot een deeg.
- Voeg 3 teentjes geperste knoflook toe, samen met de kruiden en het snufje zout en kneed tot alles goed gemengd is.
- Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 3 mm dik. Ik doe dit het liefst op een stuk bakpapier, bestrooid met meel. Scheelt een vies aanrecht.
- Gebruik een ronde vorm om 4 cirkels uit het deeg te snijden.
- Warm een grillpan op, wanneer de pan heet genoeg is leg je er een broodje op. Bak elke kant 1 á 2 minuten tot de strepen in het broodje staan en hij licht begint op te bollen.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie