Buiten is het druilerig en nat. Geen weer om een frisse neus te halen of in de tuin bezig te zijn. Wel weer om nét even iets langer te blijven liggen en niet wakker te worden van de wekker. Door de week gaat de wekker om half zes, voor mij is de wekker in het weekend echt een afknapper. Niet dat ik ongelooflijk lang uitslaap, maar het idee van een wekker in het weekend is voor mij gewoon niet relaxed wakker worden.
Wat ook niet relaxed wakker worden is, is op vrijdagmiddag het hele huis doorgaan, alles weer lekker schoongepoetst en fris ruikend, op zaterdagochtend de trap aflopen en ontdekken dat alles, maar dan ook alles, pikzwart is van de modderpootjes. Boosdoeners? Onze twee katten. Die door de natte modder banjeren, luidkeels miauwend binnenstappen en alles binnen ook even bedekken onder een laag modder. Ze laten zich lui opdrogen voor de kachel (we hebben een convectorput waarop Doortje echt languit op haar zij ligt) en als ze zijn opgedroogd gaan ze weer naar buiten om vervolgens het hele proces nog een paar keer per dag te herhalen. Een schoon huis is echt kansloos met dit weer. En dan ben ik ook nog degene die de vloerbedekking eruit wil en laminaat erin wil. Kun je nagaan hoe vaak je dan bezig bent.
Gelukkig is de boel ook zo weer schoon en kon ik genieten van een lekker ontbijtje. Deze keer met yoghurt en peer. Heerlijk met een warme kop gember thee. De noten zorgen voor extra energie, de peer vind ik op deze manier extra lekker doordat hij even gebakken is, in combinatie met wat kaneel of koekkruiden maak je er echt een verwenontbijt van!
Yoghurt met peer en notencrumble
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- Een halve peer
- Boter voor het bakken
- Handje gemengde noten
- Een paar rozijnen
- Eetlepel honing
- Kommetje yoghurt
- Snufje koekkruiden of kaneel
Werkwijze
- Snijd de peer in schijfjes en de noten grof in stukjes.
- Rooster de noten in een droge pan en zet even weg.
- Bak de peren in een klein beetje boter tot ze aan twee kanten bruin zijn.
- Doe de helft van de yoghurt in een schaaltje. Leg de peren erop en verdeel er een beetje honing over. Doe hierover de rest van de yoghurt, leg er een laag peren op en maak af met de noten.
- Strooi er tenslotte nog een beetje kaneel of koekkruiden overheen en geniet!
Geef een reactie