Dit yoghurt lavendelijs smaakt naar een frisse zomerochtend; veelbelovend, fris, verkoelend en zo ontzettend lekker.. niet moeilijk om te maken, wel erg lekker!
Afgelopen zondag waren we in het bos, bij een restaurant waar Jacobus een klus had. En bij dat restaurant zat een ijssalon, waar Jacobus het al weken over had. De eigenaren tipten ons om zeker het yoghurt lavendelijs te proeven. Maar ja.. als je de keuze tussen caramel zeezout of lavendelyoghurt hebt, is voor mij de keuze niet moeilijk. En voor Jacobus ook niet. Dus kregen we nog een bakje met een bolletje yoghurt lavendelijs. En tsja.. Dat het nu hier op de site staat zegt wel genoeg toch?
Ik heb het ijs proberen na te maken, het recept zal niet hetzelfde zijn, maar de smaak vind ik zelf erg lekker. Mijn eerste poging deed ik met een druppel lavendelolie van Doterra, maar je proefde toch geen echte lavendel. Mijn tweede poging was met echte lavendelbloemen en dat smaakte een stuk beter! Ik gebruik in dit recept een paar zwarte bessen, omdat we deze toevallig in de tuin hadden en het zo’n mooie kleur geeft aan het ijs. Als je er niet van houdt, of je kunt er niet aan komen, zijn blauwe bessen ook prima en anders kun je ze helemaal weglaten.
Yoghurt lavendelijs
Type recept | IJs |
Aantal personen | Halve liter |
Totale tijd | 10 minuten + een nachtje invriezen |
Ingrediënten
- 500 ml biologische volle yoghurt
- 10 zwarte bessen (optioneel, voor de kleur. Blauw doet het ook goed)
- 1 el verse lavendelbloemen (gedroogd is ook een optie als je geen verse hebt)
- 1,5 el mascarpone
- 2 el honing
Werkwijze
- Rits de lavendelbloemetjes van de steel.
- Doe alle ingrediënten in de blender
- Giet over in een bak die in de vriezer kan
- Zet weg in de vriezer en roer elk uur
- Geniet!

Op deze manier kun je allerlei soorten yoghurtijs maken! Met aardbei, bessen, of wat maar voor handen is.
Geef een reactie