Deze yoghurt bark kun je eten als tussendoortje, maar ook prima als ontbijt! Lekker fris en licht.
In de zomer maakte ik wel eens yoghurt barks; reepjes van bevroren yoghurt met wat er maar in het seizoen is. Onze tuin stond vol met aardbei, bessen en frambozen dus ik kon veel variëren! Ik bedacht me dat ik er niet eens een recept van op mijn site had. Daar moest verandering in komen. Ik moet zeggen dat ik dit recept wel het lekkerst vind in de zomer, maar hij is té lekker om niet het hele jaar door te eten.
Ik maakte hem met aardbeien, citroen en chocola, maar je kunt de ingrediënten vervangen door wat jij het allerlekkerst vindt; banaan, noten, een eetlepeltje jam, sinaasappel, appel en kaneel, mandarijn, gedroogd fruit, muesli; de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik vind hem op deze manier het allerlekkerst!
De ingrediënten voor dit recept zijn afhankelijk van jouw smaak en van welke vorm je gebruikt om ze in te vriezen. Ik gebruikte een kleine vorm, waar ik ook chocoladerepen mee kan maken, ik had dus maar een klein beetje nodig. Vandaar dat ik niet de hoeveelheid bij de ingrediënten noteer, maar dat je hier zelf een beetje mee moet experimenteren. Voordat je ze invriest kun je heel goed even proeven of alles naar wens is en eventueel nog iets meer van het een of ander toevoegen. Dit klinkt nu als een heel vaag recept, maar het is erg lekker!
Yoghurt bark
Type recept | Tussendoortje, ontbijt |
Aantal personen | variabel |
Totale tijd | 15 min. bereiden, 1 nacht invriezen |
Ingrediënten
- Griekse yoghurt
- Honing om te zoeten
- Rasp van een biologische citroen
- Aardbeien
- Blokje chocola
- Vanillepoeder
Werkwijze
- Als je 1 vorm gebruikt (een ovenschaal), vul je deze voor 3/4 met de yoghurt. Gebruik je een vorm die uit meerder vormen bestaat (muffinvorm bijv.) meng dan je ingrediënten in een kommetje.
- Snijd de aardbeien in stukjes en roer door de yoghurt.
- Snijd de chocola grof en voeg samen met de overige ingrediënten toe aan de yoghurt. Roer goed door elkaar.
- Zet een nachtje weg in de vriezer.
- Laat 5 minuutjes staan voordat je ze opeet en breek daarna in kleine stukjes. Zet wat je niet opeet terug in de vriezer.
- Geniet!
Zie boven voor andere smaken
Geef een reactie