Deze wraps met bonen staan bij ons niet heel vaak op het menu, maar als we het eten is het feest! We vinden ze allebei ontzettend lekker en gebruiken steeds andere groentes, afhankelijk van het seizoen.
Heb je zin in uitgebreid eten, maar ben je liever niet teveel tijd kwijt? Deze wraps met bonen zijn snel klaar en je kunt oneindig variëren met de ingrediënten. De basis van tomatenblokjes en de kruiden is vaak hetzelfde, de groenten zijn elke keer anders. Ik gebruikte wraps uit de winkel, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken.
Wraps
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 6 wraps |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten:
-
- 6 wraps
Voor de saus:
-
- 1 klein bekertje creme fraiche
- 1 teentje knoflook
Voor de bonenvulling:
-
- 1 blonde ui, in ringen
- handje peultjes, in reepjes gesneden
- 5 cherrytomaten, gehalveerd
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 tl garam masala
- 1 el sojasaus of ketjap manis
Verder nog:
- Schaaltje geraspte kaas
- Schaaltje rucola
- Schaaltje met gehalveerde cherrytomaatjes met olijfolie en een teentje knoflook
Werkwijze
- Pers een teentje knoflook en roer door de creme fraiche, laat staan
- Fruit de uienringen met een scheutje olijfolie in een pan tot ze glazig zien.
- Voeg de tomaatjes en de peultjes toe en bak even mee.
- Nu kun je de gepelde tomaten en knidneybonen toevoegen, warm even op.
- Doe de garam masala en sojasaus erbij en proef of dit jouw smaak is of dat je er nog meer van het een of ander door wilt.
- Bak de wraps bruin in een koekenpan.
- Beleg de wraps als volgt: Leg de rucola in een rijtje op de wrap. Schep hier ongeveer 2 grote el. bonenvulling op. Doe hierover heen een el creme fraiche, de cherrytomaatjes en tenslotte de gerapste kaas.
- Rol de wrap op.
- Geniet!

Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie