Ik hou van de smaak van kaneel. Van houtkachel en harde wind. Labradors die tegen je aan ploffen met hun kop op je schoot. En de geur van vers brood in de oven. Een beetje wat er dit weekend in ons huis aan de hand is! In de lente en zomer wordt onze tuin steeds een beetje mooier en in de herfst/winter ons huis. We zijn nu bezig de laatste hand te leggen aan onze vide, die we hebben verlengd (ook mede de reden waarom het ook een beetje stil was op deze plek). Onze vide was vooral een opslagruimte voor boeken, maar nu hebben we er een hele fijne werkplek van gemaakt! Het tapijt eruit en laminaat erin, er past nu zelfs een bureautje in en ik heb alle ruimte voor mijn knutselspullen en een yogamat. De vide is nu echt mijn plekje geworden en ik ben er super blij mee, ik krijg er een beetje een boomhutgevoel van!
Voor
En na. Je ziet dat het nog moet worden afgewerkt, maar het einde is in zicht!
Toen ik afgelopen week door de moestuin scharrelde, zag ik nog een paar vergeten worteltjes staan. Perfect voor in het wortelbrood dat ik zou bakken! Door de kaneel, sinaasappel en venkelzaadjes krijgt het brood en winters smaakje. Lekker als tussendoortje op een druilerige dag, maar ook heerlijk als ontbijt (en een plakje in je lunchtrommeltje is altijd een goed idee!)
Wortel rozijnenbrood
Type recept | Ontbijt/tussendoor |
Aantal personen | 1 brood |
Totale tijd | een uurtje |
Ingrediënten:
- 120 ml (noten)melk
- 1 el chiazaadjes
- 60 ml ghee
- 2 geraspte worteltjes
- rasp van halve sinaasappel
- 150 ml ahornsiroop
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el venkelzaadjes
- 0,5 tl piment
- 180 gr. speltmeel
- 50 gr. havermout
- 2 tl bakpoeder
- 0,5 tl natrium bicarbonaat
- snufje zout
- handje rozijnen
- handje grofgehakte walnoten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de chiazaadjes en melk met elkaar en laat 15 minuten staan.
- Verwarm de ghee en voeg de sinaasappelrasp, geraspte wortel, chiazaadjes met melk en ahornsiroop toe, roer goed door elkaar.
- Meng in een andere kom de overige ingrediënten, behalve de rozijnen en walnoten.
- Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de rozijnen en walnoten toe.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het beslag in het cakeblik.
- Bak 45 minuten tot de cake gaar is.
- Geniet!
Dit wortel rozijnenbrood is aangepast van My New Roots.
Geef een reactie