Herfst! De regen tikt tegen de ramen, de wind giert om het huis, de houtkachel mag weer aan! Ik houd er wel van.. lekker met een goed boek op de bank omdat je toch niet naar buiten kunt. En bovendien is het een mooi seizoen om te fotograferen! Nu heb ik niet zoveel verstand van fotograferen, maar ik ben wel graag buiten, dus toen ik donderdag thuis kwam uit m’n werk besloten we om nog gauw even naar het bos te gaan. Allebei het fototoestel in de aanslag en lopen maar. Nu was ik even vergeten dat er in het bos meestal bomen staan en als de zon laag staat er niet veel licht meer binnenvalt, maar het was lekker om even een frisse neus te halen.
Vandaag deel ik het recept van een wortel-paprikasoep. Zo’n herfstsoep die je eigenlijk wel bij de houtkachel moet eten. En als je geen houtkachel hebt dan steek je gewoon een kaarsje aan, je weet wel, voor het effect.
Nog een paar weetjes over wortels: Wortels zijn goed voor een mooie huid en het schijnt dat ze goed voor je darmen zijn. Wortels bevatten veel vezels en je kunt ze het beste rauw eten. Het schijnt dat het rode stofje in de tomaten ervoor zorgt dat de béta caroteen uit wortels beter wordt opgenomen. Je kunt dus het beste wortels eten met tomaten. Leuk om te weten!
Wortel-paprikasoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 60 minuten |
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 1 rode paprika
- 200 ml kokosmelk
- 1 kleine eetlepel amandelboter (optioneel, zonder is hij ook erg lekker!)
- snufje kaneel
- snufje zout
- snufje peper
- olijfolie
- teentje knoflook
- scheutje water
Werkwijze
- Warm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de paprika in strengen en de wortel in plakken. Leg ze op een rooster bekleed met aluminiumfolie of bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, kaneel en wat zout. Doe ze 35 minuten in de oven, let erop dat de paprika niet zwart blakert.
- Laat even afkoelen en doe ze samen met de kokosmelk, amandelboter en wat peper in de blender of staafmixer.
- Warm even op, voeg het teentje knoflook toe en eventueel wat water wanneer je soep te dik is en je hebt een heerlijk soepje.
Geef een reactie