Maart! En is het gek om te zeggen dat ik al merk dat de lente in de lucht hangt? Elke ochtend word ik wakker van een meerkoet die voor huis steeds hetzelfde geluid maakt, aan een stuk door. Er zit een paartje, opzoek naar een plekje om een nestje te bouwen. De zwanen hebben hun jongen van vorig jaar losgelaten en zijn bezig om ook een nestje te zoeken. Deze week zag ik de eerste ooievaars weer in het weiland en onze kip begint weer broeds te worden. Wat overigens wel erg schattig is, is dat onze haan erbij zit.
Als het wat warmer wordt willen we een nestje laten uitbroeden, zodat we weer een paar kippen erbij hebben. En toen ik een rondje door de tuin maakte, opzoek naar kruiden voor in de soep kwam ik een nieuw bosje peterselie tegen!
Aangezien ik nog steeds aan het detoxen ben, blijft er niet veel meer over dan het posten van een soep. Dus vandaag het recept van een verwarmende wortel-kerriesoep. Ik ben nu aan het eind van de strengste week en de hele week heb ik het al koud. Niet zo gek, want ik krijg natuurlijk ook weinig brandstoffen binnen. Alles staat op een laag pitje. Een soepje tussen de middag is dan een welkome lunch! Deze verwarmende wortel-kerriesoep werd lekker pittig door de kerrie en rode peper. Lekker voor de nog-net-niet-lente-dagen!
Wortel-kerriesoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 1 blonde ui
- stukje gember
- 10 worteltjes
- 500 ml. bouillon
- 1 el kerrie
Werkwijze
- Snijd de ui in ringen en fruit met de knoflook in een pan met een beetje olijfolie.
- Wanneer de ui glazig ziet, voeg dan de in stukjes gesneden bleekselderij toe. Laat 5 minuutjes op middel vuur staan.
- Rasp de gember en voeg toe aan de bleekselderij, ui en knoflook.
- Snijd de wortels in stukjes en voeg toe aan de rest.
- Voeg nu ook de kerrie toe en laat een minuutje mee bakken.
- Voeg nu de bouillon toe en laat 20 minuutjes pruttelen, tot de wortel zacht is.
- Maal alles fijn met een staafmixer of blender en serveer met een beetje peterselie.
- Geniet!
Geef een reactie