Alhoewel ik koffie ontzettend lekker vind, ben ik toch meer een theeleut. Zeker als ik aan het werk ben, drink ik wel een paar koppen per dag. Ik heb niet echt een favoriete smaak, maar sterrenmunt en groene thee vind ik wel erg lekker! En in de zomer drink ik graag verse munt thee, uit de tuin. Een beetje gek dat ik juist op zo’n zomerse avond de ingeving had om deze winterthee te maken. Maar het was een goede zet, want vanaf nu heb ik wel een nieuwe favoriet!
Zelf thee maken is leuk. Het geeft je voldoening en je kunt het helemaal naar eigen smaak maken. In deze thee gebruikte ik specerijen die me aan de winter doen denken: sinaasappel, kaneel, anijs en zoethout. Om deze thee te maken heb je een krachtige blender of foodprocessor nodig, anders krijg je de zoethout niet fijn. Als je dit niet hebt kun je naar een natuurvoedingswinkel gaan. Sommige winkels verkopen zakken zoethoutthee, waarin de zoethout al fijn is gehakt.
Zelfgemaakte winter thee
Type recept | Thee |
Aantal personen | 10 koppen thee |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- Rasp van 1 sinaasappel, 1 nacht gedroogd op een oude krant of een vel bakpapier.
- 3 zoethoutstokjes
- 1 steranijs
- 2 kaneelstokjes
Werkwijze
- Breek de zoethout stokjes in grove stukken en doe in een blender of foodprocessor. Maak er kleine stukjes van. Het hoeft geen poeder te worden! Schep over in een grote pot.
- Herhaal stap 1 met de steranijs en kaneelstokjes. Je kunt de hele steranijs gebruiken, dus niet alleen de zaadjes.
- Voeg de sinaasappel toe aan de pot en schud goed door elkaar.
- Nu kun je thee maken! Je kunt de specerijen in een speciaal theefilter doen, een thee ei of misschien heb je al een theekop met een ingebouwd kokertje voor losse thee. Ik gebruik ongeveer een halve el per kopje.
- Geniet!
Anne zegt
Wat ontzettend gaaf om je eigen thee te maken, lijkt me een heerlijke warme winter smaak. Bedankt voor het delen..