Afgelopen week had ik nog vrij, een mooie gelegenheid om de keuken van een ander kleurtje te voorzien. Ons huis was echt een mannenhuis voordat ik er 3 jaar geleden bij in kwam wonen (grijs, wit, donkerblauw en zwart). En alles, maar dan ook álles stond recht. Voordat we gingen samenwonen was mijn huis echt een meisjeshuis. De muren in de keuken waren smurfblauw met roodgeblokte gordijntjes, bloemetjes behang in de kamer en alle kleuren van de regenboog in de slaapkamer. Mijn huis was een prettige chaos. In die tijd was mijn lievelingskleur paars en ik grapte wel eens dat ik met mijn paarse kwast langs zou komen om de boel bij Jacobus een kleurtje te geven.
Tegenwoordig is ons huis niet zo’n mannenhuis meer, er komen steeds meer rode dingetjes bij en alles staat ook niet meer zo recht (geloof me, daar is bij mij geen beginnen aan.. ). De keuken begon af te bladderen, dus het werd tijd voor een nieuw likje verf. We wilden de keuken mooi grijs verven (in de kleur van de kozijnen) en de rode accessoires aanhouden. Dus dinsdagavond werd de verf (op de gok) uitgezocht, we wilden grijs, maar wel met een warm tintje. Op het kaartje leek de kleur echt grijs, maar om een lang verhaal kort te maken; onze keuken is nu lila. En het staat ook nog gezellig!
Na al het verven had ik zin in een makkelijk gerecht. We eten eigenlijk nooit aardappelen bij de groente, dus meestal is rijst een goed alternatief. Vandaag hadden we echter rijst én aardappel. Zoete aardappel welteverstaan. Door de bruine suiker wordt de rijst ook een beetje zoet, de combinatie was erg lekker!
Wilde rijst met pecannoten
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. wilde rijst of notenrijst
- 2 sjalotjes
- beetje bruine suiker
- handje pecannoten
- handje cranberries
Werkwijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Fruit ondertussen de sjalotjes met een beetje olijfolie. Doe dit op een kleine pit en op de zachtste stand. Laat de sjalotjes heel langzaam bruin en glazig worden.
- Rooster ondertussen in een andere pan zonder olie de pecannoten. Hier moet je bij blijven, anders worden ze zwart.
- Voeg een beetje bruine suiker bij de sjalotjes en blijf goed roeren, zodat ze mooi karameliseren.
- Voeg dan de pecannoten en cranberries toe en roer het door de rijst.
- Een heerlijk en simpel bijgerecht!Geniet!
Geef een reactie