
Wentelteefjes.. Volgens mij is elk kind er dol op. Het was een traktatie als we ze vroeger kregen. Soms krijg ik de geest en maak ik ze weer. Maar dan een beetje anders. Ik gebruik amandelmelk in plaats van koemelk en ahornsiroop in plaats van suiker. En voor deze versie maakte ik er wentelteefrolletjes van. Weer eens wat anders, maar toch ontzettend lekker! Ze schijnen het lekkerst te zijn als je oud brood gebruikt, handig voor als het op moet!
Trouwens, als je ze liever niet oprolt, kun je gewoon hetzelfde recept gebruiken voor de normale wentelteefjes. Ze zijn zacht van smaak en zoet door de ahornsiroop. Zo lekker!
Wentelteefrolletjes
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 4 (spelt)boterhammen
- 1 ei
- 100 ml amandelmelk
- halve tl kaneel
- 4 el ahornsiroop
Werkwijze
- Mix het ei en de amandelmelk, zet apart.
- Mix de kaneel en ahornsiroop, zet apart.
- Snijd de korstjes van het brood en rol het brood plat met een deegroller.
- Smeer het brood in met het kaneelmengsel en rol het strak op.
- Dip het in het eimengsel.
- Herhaal met de andere broodjes
- Verwarm een koekenpan met een beetje boter.
- Bak de rolletjes op middelhoog vuur aan alle kanten bruin.
- Geniet!
Geef een reactie