Deze vegetarische lasagne maak je simpel met de groenten die je nog hebt liggen in de koelkast. Lekker met zelfgemaakte tomatensaus en verkruimelde geitenkaas. Deze vegetarische lasagne is overheerlijk!
Er gaat niks boven zelfgemaakte lasagne. Het fijne van lasagne is dat je er alles aan toe kunt voegen wat je maar in huis hebt. Groenten die op moeten, of waarvan je niet weet wat je ermee moet? Hup, in de lasagne. Het is Jacobus zijn lievelingseten en als ik het maak, doe ik dit vaak in het weekend. Soms vervangen we de lasagne bladen voor plakjes aubergine, maar ja.. een echte lasagne maak je natuurlijk met lasagne bladen er tussen.
Ik gebruik in dit recept een kleine ovenschaal, ben je met meer personen dan kun je het recept natuurlijk aanpassen aan jouw hoeveelheid. Ik gebruikte in deze vegetarische lasagne zelfgemaakte tomatensaus, maar als ik weinig tijd heb gebruiken we een blik gezeefde tomaten. Zit verder ook niks raars in. Ik maak mijn lasagne het liefst met meer groenten dan deegbladen, maar dit recept kun je helemaal aanpassen naar eigen smaak. Verder heb ik in dit recept geitenkaas gebruikt, aangezien gewone gesmolten kaas ontzettend lastig is om te verteren, geitenkaas is iets lichter verteerbaar.
Lasagne
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2-3 |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 300 ml zelfgemaakte pastasaus, of je eigen favoriete saus
- 1 blonde ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika, in blokjes gesneden
- 150 gr. champignons
- halve courgette, in stukjes gesneden
- 100 gr. kidneybonen
- 2 handen spinazie
- lasagnebladen voor 2 laagjes
- rolletje geitenkaas
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit de ui tot hij glazig is.
- Voeg de paprika, champignons en courgette toe en bak even mee.
- Voeg je pastasaus toe en roer de kidneybonen en spinazie erdoor tot de spinazie is geslonken.
- Doe 1/3e van de saus in een ovenschaal. Leg er lasagnebladen overheen en herhaal deze stap.
- Eindig met het laatste restje saus en leg er schijfjes geitenkaas overheen.
- Zet in 20 minuten in de oven. Laat de lasagne 5 á 10 minuten op het aanrecht staan om nog meer smaak te krijgen!
- Geniet!

Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie