Het was eigenlijk mijn bedoeling om een aardappelsalade met truffelolie te maken, maar ja.. toen waren de sperziebonen klaar en stond er ineens een vegetarische boboti in de oven..
Ik maakte dit recept in de zomervakantie, toen ik een beetje aan het experimenteren was met alles wat in de tuin groeide. Soms is het leuk om niet vooraf te plannen wat je gaat eten, maar gewoon te kijken wat er voor handen is en daar iets mee te maken. Dat gebeurde ook met deze boboti. Het lijkt heel wat als je het op tafel zet, maar het is eigenlijk heel simpel te maken!
Boboti is officieel een Afrikaans gerecht, dat je maakt met gehakt. Het wordt vaak geserveerd met rijst. Ik weet dus niet of je dit een boboti mag noemen, maar lekker is hij wel! Ik maakte hem met verse aardappeltjes en sperziebonen uit de tuin, maar als je niet vegetarisch bent kun je de aardappeltjes gerust vervangen voor gehakt. De combinatie van smaken is voor mij in dit gerecht precies goed. De appel en rozijn geven er iets frissigs aan, de kerrie mengt zo goed bij de sperziebonen en heel af en toe proef je een licht vleugje kokos. Mmmm…
Vegetarische boboti
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 5 middelgrote aardappelen
- 200 gr. sperzieboontjes
- 100 ml kokosmelk
- 1 snee (zuurdesem)brood
- 1 appel
- 1 sjalotje
- 1 handje rozijnen
- 1 el kerrie
- 1 tl kurkuma
- snufje laurier
- snufje kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
Werkwijze
- Snijd de aardappels in schijfjes en kook ze gaar.
- Dop de boontjes en kook ze beetgaar.
- Schil en snijd de appel in kleine blokjes.
- Week het brood in de melk.
- Fruit het sjalotje in een beetje olijfolie en voeg de appel, rozijnen, uitgeknepen brood en de specerijen toe. Bak eventjes mee.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de aardappels dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
- Doe hierover het appelmengsel.
- Leg hierover de boontjes.
- Meng de eieren met de overgebleven kokosmelk en giet over de boontjes.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Laat 5 minuten afkoelen voordat je serveert.
- Geniet!
Geef een reactie