Ken je die momenten dat iets zo mooi lijkt dat je alles uit je handen kunt laten vallen en je hele focus bij dat ene moment is? Een aantal jaar geleden vloog er een ijsvogeltje tegen het keukenraam. Ik hoorde een harde klap en toen ik keek wat het was maakte mijn hart een sprongetje, maar was ik ook bezorgd om het beestje wat levenloos in de tuin lag. Gelukkig konden we hem redden en bleef hij zelfs een tijdje op Jacobus zijn hand zitten! Toen we in de zomervakantie op bezoek waren bij iemand met een tuin aan het water, zagen we een soort constructie van takken. Waarop elke ochtend een ijsvogeltje verscheen. Toen we thuis waren maakte Jacobus het na en na een paar maanden geduld werd ik beloond met het zicht op een prachtig ijsvogeltje. Hij komt regelmatig even buurten en nu ik het geluid herken zie ik hem steeds vaker! Het zal vast niet hetzelfde vogeltje zijn als toen, maar steeds als ik hem zie maakt mijn hart dat bekende sprongetje en besef ik weer hoe mooi het hier is.
En ok.. deze tiramisu cakejes helpen me er ook aan herinneren hoe mooi het leven is. De smaak van deze cakejes is wel heel erg lekker. Perfect voor wanneer je iets te vieren hebt. Toen ik het beslag maakte, vroeg ik me af of dit wel goed zou gaan. Het is vrij vloeibaar. Toch komen ze perfect uit de oven en de combinatie met de koffievulling maakt dit tiramisu cakeje tot een waar feestje.
Tiramisu cakejes
Type recept | voor bij de koffie |
Aantal personen | 10 |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten
- 150 gr. speltbloem
- 1 tl bakpoeder
- 0,5 tl zuiveringszout
- 0.5 tl vanillepoeder
- snufje zout
- 6 el boter
- 1 zakje oploskoffie
- 150 ml ahornsiroop
- 150 ml water
Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 1 zakje oploskoffie
- 1 el ahornsiroop
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, vanille en zout met elkaar in een kom.
- Laat de boter smelten in een steelpannetje, voeg de ahornsiroop, oploskoffie en water toe en meng tot alles gecombineerd is.
- Voeg langzaam het natte mengsel bij het droge en meng tot een beslag.
- Giet het beslag in muffinvormpjes en zet 20 á 25 minuten weg in de oven. Laat ze afkoelen in de oven met het deurtje op een kier. Zo zakken ze niet in.
- Klop de slagroom stevig, voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en maak er een egaal mengsel van. Zet weg in de koelkast.
- Wanneer de cakejes helemaal afgekoeld zijn, hol je het middenstuk uit. Je kunt hiervoor een lepeltje of appelboor gebruiken. Het cakeje hoeft niet helemaal uitgehold te zijn, alleen het middenstuk, net zoals je een klokhuis uit een appel haalt.
- Doe je vulling in een spuitzak en spuit het uitgeholde stuk nu vol met vulling. Spuit er nog een mooie toef bovenop en smullen maar!
Anne zegt
Wauw, deze zien er onwijs goed uit. Wat een heerlijk recept zeg! De combinatie met koffie lijkt me geweldig..