Jullie weten allemaal wel dat ik gek ben op chocola. Specifiek: Tony’s caramel zeezout. Ik combineerde het eerder al in een brownie en vandaag in deze heerlijke thumbprint cookies met Tony Chocolonely caramel zeezout.
Stel je voor. Hypothetisch gezien he. Je hebt chocola over (haha). En je weet niet wat je ermee moet doen (..). Het is een druilerige dag en je hebt zin om iets te bakken. Tadaa.. hier is het recept waar je al die tijd op hebt gewacht! Ideaal is, wanneer je er ook nog een paar kinderen bij hebt die zich vervelen, want dit koekje is ook super leuk om met kinderen te maken. Lekker met je handen in het koekjesdeeg en dan je duim erin drukken. Want dat is een thumbprint koekje: een koekje met een kuiltje erin, gemaakt van je duim, waar je een lekkere vulling in kunt gieten. Denk aan jam, pindakaas of in dit geval chocola.
Misschien komt het doordat ik kleuterjuf ben of het kind in mij niet zo ver onder de oppervlakte leeft, maar ik vond ze ook erg leuk om te maken. Niet moeilijk en ontzettend lekker. Ik kan het nog heel veel meer over zeggen, maar kom kop.. ik denk dat dit koekje wel voor zichzelf spreekt. Kan iets met chocola ooit niet lekker zijn? Ohja, als je alleen bent of met zijn tweeën en je hebt geen 15 koekjes nodig, kun je de rest heel makkelijk invriezen, super makkelijk!
Thumbprint cookies met Tony Chocolonely
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 15 koekjes |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. boter op kamertemperatuur
- 50 ml ahornsiroop
- 1 ei
- 0,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl zuiveringszout
- 180 gr. speltmeel
- rasp van een halve citroen
- 100 gr. Tony Chocolonely caramel zeezout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het koekjesdeeg door het meel met de bakpoeder en het zuiveringszout te mengen in een kom.
- Klop de boter zacht met de mixer. Voeg de ahornsiroop toe en mix tot een romig mengsel.
- Voeg een ei toe en mix tot alles is opgenomen.
- Voeg het meel en de citroenrasp toe en mix tot een deeg.
- Maak kleine bolletjes van het deeg en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Druk je duim in het bolletje, zodat het bolletje iets platter wordt en er een kuiltje in je deeg ontstaat. Maak het kuiltje niet te ondiep, met het koekje rijst ook het kuiltje (ik gebruikte stiekem de achterkant van mijn knoflookpers om mooie ronde gaatjes te krijgen)!
- Zet de koekjes 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Smelt de chocola au bain marie. Drup in elk kuiltje chocola, zodat het kuiltje helemaal gevuld is. Laat afkoelen.
- Geniet!
Geef een reactie