Superfoods.. ik heb helemaal geen zin om er een mening over te hebben of om er over te schrijven. In mijn ogen is een superfood een superfood als het natuurlijk is en het goed voor je is. Dat heeft helemaal niks te maken met het labeltje wat erop wordt geplakt. Dus ik zou zeggen tegen de grote meneren die zich hiermee bezig houden en er veel geld in stoppen om onderzoeken te doen waardoor de voedingsindustrie erop vooruit gaat; leg een moestuintje aan en oogst je eigen superfoods! Je kunt alleen maar respect hebben voor de natuur wanneer je zoiets moois als een piepklein zaadje ziet uitgroeien tot een rode biet of wortel. Of misschien ben ik een beetje te hippie, dat kan ook. Natuurlijk is het nooit goed om alleen maar het een of het ander te nemen. Het gaat om de balans. Terug naar de basis mensen, daar is niks mis mee. Nu houd ik er lekker over op en ga ik in het zonnetje genieten van deze heerlijke quinoa pannenkoekjes mét superfoods.
Ik maakte deze superfood pannenkoekjes met de Superfoodmix van Gezond en Wel. Deze mix bevat gojibesjes, hennepzaadjes en chiazaadjes. De een zegt; superfoods, ik zeg; lekker! Ik moet er even bij zeggen dat ik dit recept eerst met gekookte quinoa probeerde, maar hier waren geen pannenkoekjes van te maken. Daarna probeerde ik het met quinoavlokken, wat een stuk beter ging en waar de smaak ook een stuk beter van werd. Ik gebruik alleen ijzeren pannen zonder anti-aanbaklaag en dat was bij deze pannenkoekjes best lastig, omdat het korstje steeds aan de bodem bleef kleven. Een beetje jammer was, dat na al dit werk 4 van de 6 pannenkoekjes in de maag van Borre terecht kwamen. Het is wat eten betreft altijd opletten met een lab in huis!
Quinoapannenkoekjes
Type recept | ontbijt |
Aantal personen | 6 pannenkoekjes |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 1,5 banaan, geprakt
- 100 gr. quinoavlokken
- 1 glas amandelmelk
- halve tl bakpoeder
- 1 tl vanille
- wat je verder maar wilt; hennepzaadjes, rozijnen, gojibesjes, bosbessen, alles is mogelijk!
Werkwijze
- Mix alle ingrediënten met elkaar tot een beslag.
- Giet een lepel in een pan en bak de pannenkoekjes bruin (1-2 min. aan elke kant)
- Geniet!
Geef een reactie