In deze blog deel ik het recept van een heerlijk stoofpotje uit de slowcooker. De slowcooker maakt dat alles langzaam gaart en je groenten bijna uit elkaar vallen, zo mals worden ze.
Soms is het van dat weer dat schreeuwt om een lekker stoofpotje wat uren heeft geprutteld. Omdat het zo verwarmend is en nou ja.. gewoon lekkerder is wanneer het buiten koud is. Ik besloot mijn slowcooker weer van stal te halen en iets lekkers te maken.
Eigenlijk gebruik ik mijn slowcooker te weinig. Het is zo makkelijk en lekker om iets te eten wat de hele dag heeft staan pruttelen. Toch zit het nog niet echt in mijn systeem. Als ik toch iets klaarmaak in de slowcooker is dat meestal in het weekend. En dan een lekkere stoofpot. Zo ook vandaag! Het heeft iets rustgevends wanneer de slowcooker staat te pruttelen op het aanrecht en daarnaast is het ook gewoon lekker makkelijk. Ik maak het ’s ochtends klaar en laat het de hele dag pruttelen, zodat we ’s avonds gelijk aan tafel kunnen.
Ik maakte mijn stoofpotje in de slowcooker. De slowcooker maakt dat alles langzaam gaart en je groenten bijna uit elkaar vallen, zo mals worden ze. Heb je geen slowcooker? Je kunt het gerust in een gewone pan met dikke bodem klaar maken. Laat dan een uurtje pruttelen. De smaak is er echt niet minder om!
Stoofpotje uit de slowcooker
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 8 uurtjes |
Ingrediënten
- 150 gr. champignons
- 1 blonde ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenblokjes
- 300 ml kokosmelk
- halve aubergine
- halve paprika
- 100 gr. kidneybonen
- 1 tl kerrie
- snufje zout
- peterselie om te garneren
Werkwijze
- Snijd de ui in halve ringen en de champignons in schijfjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de champignons en ui tot ze bruin en glazig zijn.
- Voeg een teentje knoflook toe en bak heel even mee.
- Voeg een blikje tomatenblokjes toe, samen met de kokosmelk en verwarm tot tegen het kookpunt.
- Hevel alles over in de slowcooker en zet op stand 1.
- Snijd de aubergine en paprika in blokjes en voeg toe. Roer even om.
- Voeg de kidneybonen en de kruiden toe.
- Laat 8 uurtjes lekker pruttelen.
- Serveer eventueel met een beetje rijst of naanbrood en garneer met wat takjes peterselie.
- Geniet!
Maak wat extra en bewaar voor de lunch van morgen, heerlijk!
Geef een reactie