Omdat de simpelste dingen soms het lekkerst zijn, vandaag het recept van de good old speltpannenkoek. Lekker, simpel en zoals een pannenkoek hoort te zijn!
Over het algemeen vindt Jacobus alles wat ik hem voorschotel wel prima. Meestal bepaal ik wat we eten en ben ik degene die kookt. Maar soms.. laat hij ’s ochtends vallen: “We kunnen vanavond ook wel pannenkoeken eten!” Hij weet dat dit idee in mijn hoofd blijft sudderen, terwijl ik eigenlijk al had bedacht dat we iets anders zouden eten. “Goh,” klinkt het in de middag, “hebben we eigenlijk nog wel kaas voor op de pannenkoeken?”. En weer suddert het pannenkoeken idee verder. “Ik wil best halen hoor, kijk mijn auto staat al met de neus de goede kant op!” En voor ik het weet heb ik ingestemd met pannenkoeken en is Jacobus onderweg. Dus eigenlijk is dit recept vandaag Jacobus zijn schuld. Omdat hij me heeft overgehaald. En omdat ik geen weerstand kan bieden aan pannenkoeken. En dat weet hij. Dus.
Dit is geen ingewikkeld recept. Ik heb er nog aan gedacht om het recept op te leuken door er chocolate chip pannenkoeken van te maken, of spinaziepannenkoeken, maar eigenlijk kan ik het niet lekkerder maken dan gewone, simpele pannenkoeken van speltbloem. Omdat gewone pannenkoeken nu eenmaal het allerlekkerst zijn!
Speltpannenkoeken
Type recept | Pannenkoeken |
Aantal personen | 10 pannenkoeken |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 700 ml amandelmelk (je kunt natuurlijk ook gewone melk gebruiken)
- 300 gr. speltbloem
- 3 eieren
- snufje zout
- 20 gr. boter
Lekker met
– Pruimenpuree
– Appelstroop
– Ahornsiroop
– Kokosbloesemsuiker
Werkwijze
- Mix de melk, bloem, ei en zout met de mixer tot een luchtig beslag.
- Smelt de boter in een koekenpan en roer dit door het beslag, was je pan niet!
- Giet een juslepel (of soeplepel, afhankelijk van de grootte) beslag in de koekenpan en bak je pannenkoeken.
- Geniet!
Ook lekker met oude kaas of biologische spekjes!
Geef een reactie