Ik heb er altijd een hekel aan wanneer recepten een bepaalde titel krijgen die eigenlijk niks met de smaak van doen hebben. Het ziet er vaak uit zoals de titel zegt, maar de smaak is compleet anders! Voorbeeldje; iets wordt witte chocola genoemd, maar het zijn eigenlijk gemalen hennepzaadjes, vermengd met water en in een chocoladevorm gegoten. Of een recept voor appeltaart, maar het is eigenlijk een appel in de oven, zonder het deeg of dat het er zelfs maar op lijkt. Toch heb ik mezelf er ook wel eens schuldig aan gemaakt. Bij de paaseitjes bijvoorbeeld. En nu doe ik het weer; deze speculaasspread is niet gemaakt van speculaas, dus eigenlijk zou het in theorie notenboter moeten heten. Maar ja.. deze notenboter smaakt écht naar speculaas!
Deze spread is heerlijk op brood, maar je kunt hem ook gebruiken als dip voor je fruit. Op een rijstwafel voor de lekkere trek of stiekem gewoon zo uit de pot lepelen. Als ik deze speculaasspread maak houdt hij het nooit lang vol. En dat is een goed teken toch?
Speculaasspread
Type recept | Beleg |
Aantal personen | 1 potje |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 150 gr. geroosterde ongezouten pecannoten
- 1 tl kaneel
- 1 volle tl honing
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en blend de noten tot een pasta. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Schraap ook de zijkanten af en toe, zodat je alles meeneemt.
- Dat is alles!
Anne zegt
Top recept! Ik heb ook al eens zo’n pecanspread gemaakt en dat is zo ontzettend lekker.