Ah, niets zo veranderlijk als de herfst! Mijn favoriete seizoen. Voor mij is de herfst genieten van het moment, want voor je het weet is het voorbij. Langzaam zie je de eerste veranderingen al plaatsvinden. Bladeren krijgen een andere kleur, de eerste kastanjes zijn alweer gevonden en onze kruiden zijn overduidelijk al uitgebloeid. De fruitboompjes beginnen hun vruchten los te laten, waardoor ik afgelopen week mijn collega’s kon trakteren op een groot krat vol peren, en de eerste boswandelingen zijn al weer gemaakt. Vorige week merkte je al dat de lucht frisser, minder benauwd, aanvoelde. Gister liepen we door het bos en ineens zagen we overal paddenstoelen die er vorige week nog niet stonden. Borre vermaakt zich prima in het bos. Vorige week mocht hij voor het eerst los, wat een feestje.
En tsja.. bij zo’n mooi seizoen als de herfst mogen pompoenen natuurlijk niet ontbreken. Jacobus kwam afgelopen week thuis met een joekel van een pompoen, gekregen van een collega. Ik maakte er een soep van en ook een spaghettisaus en dan heb ik nog maar een kwart gebruikt! Je snapt dus wel wat wij deze week eten ;).
Deze spaghetti met pompoen is niet moeilijk om te maken. Je proeft de herfst en ik heb nu al zin als we straks terug komen van de tweede boswandeling dit weekend ;). Als je (net als ik) zo´n grote pompoen hebt, kook je gewoon wat extra blokjes mee. Deze pureer je met het kookwater, je voegt wat bouillon toe en je hebt een heerlijke soep!
Spaghetti met pompoen
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- halve zoete aardappel
- tl kaneel
- snufje zout
- 120 gr. spaghetti
- 8 cherrytomaatjes
- 1 blonde ui
- 1 teentje knoflook
Werkwijze
- Snijd de zoete aardappel en pompoen (met schil) in blokjes. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
- Zeef de pompoen en zoete aardappel uit de pan en pureer met een staafmixer. Voeg de kaneel en het snufje zout toe. Je saus is nu klaar.
- Breng de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak aan de kook.
- Snijd de ui in ringen en fruit in een beetje olijfolie. Voeg de knoflook nu ook toe. Laat 1 minuutje meefruiten.
- Voeg de saus toe en laat een paar minuutjes meepruttelen tot de spaghetti klaar is.
- Serveer de saus op een bord, de spaghetti er bovenop, gehalveerde cherrytomaatjes ernaast en eventueel nog wat blaadjes basilicum ter garnering.
- Eet smakelijk!
Miranda zegt
Hier ook zo liefhebber van de herfst, het is dan zo lekker en mooi om buiten te zijn.
Lekker recept is weer eens wat anders als pompoensoep, ga ik zeker binnenkort eens proberen.