
’s Ochtends voordat ik mijn ontbijtje maak zeg ik in gedachten alvast sorry. Ik ben altijd als eerst beneden, Jacobus draait zich nog even een uurtje om. En terwijl hij ligt te slapen, maakt de blender een hels lawaai om mijn lievelingsontbijt klaar te maken. Gelukkig schijnt dat hem er niet van te weerhouden om gewoon door al het lawaai heen te slapen.
Eigenlijk is dit recept nauwelijks een recept te noemen, omdat hij zo simpel is. Toch wil ik hem graag met jullie delen, want naast ontzettend simpel, is hij ook ontzettend lekker! Vooral de kardemom geeft er een fijne smaak aan die erg goed combineert met de blauwe bessen. Doordat je bevroren blauwe bessen gebruikt, wordt de smoothie extra dik, dikker dan wanneer je vers fruit zou gebruiken. Tip is wel om ze biologisch te halen, aangezien deze vruchtjes jammer genoeg vaak ontzettend veel bestrijdingsmiddelen bevatten.
Smoothiebowl met blauwe bes
Type recept | ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 10 minuutjes |
Ingrediënten
- 100 gr. bevroren blauwe besjes
- 3 el (amandel)melk of (schapen)yoghurt
- 1 el kokosrasp
- snufje kardemom
Werkwijze
- Doe de yoghurt of melk in de blender, samen met de blauwe bessen en kardemom. Mix tot een pap.
- Garneer met kokosrasp en wat je zelf nog meer lekker vindt! Zoals vers fruit, granola, zaden en pitten, noten e.d.
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Anne zegt
Heerlijk ontbijt, ik heb eerlijk gezegd nog nooit schapenyoghurt geprobeerd. Verschilt dit ook echt in smaak?
Nelleke zegt
Wel een beetje, maar de yoghurtsmaak zit er wel aan. In een smoothie proef je het verschil niet echt..