Op dit moment ben ik erg blij met onze tuin. Meer nog dan voorgaande jaren profiteren we van alle lekkere dingen die erin staan. Wij zijn allebei niet zo gek op kolen, maar omdat ze goed zijn voor de grond hebben we elk jaar wel een paar kolen in de moestuin. Vorige week kwam ik het recept tegen voor zelfgemaakte zuurkool, dus staat op dit moment een weckpot met witte kool te fermenteren tot zuurkool. Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken! Ook de knolselderij laten we niet zomaar staan. Vorige week vulde ik een grote pan met water en deed een rondje tuin. De knolselderij, worteltjes, uien, knoflook, prei, peterselie, maggiplant, wijnruit en laurier belandden in de pan voor een heerlijke groentenbouillon: 1 tot 2 uurtjes laten trekken, even zeven en je hebt de heerlijkste groentenbouillon! Ik vulde glazen potjes met bouillon, keerde ze om zodat ze vacuüm trokken en heb nu een heerlijk voorraadje in de kast staan. De appels beginnen nu ook van de boom te vallen, dus maakte ik meteen wat appelmoes, lekker bij de zelfgemaakte frietjes van de aardappeltjes uit de tuin. Heerlijk, zo’n weekend om prutsen in de keuken.
De aardbeien en bessen hebben hun beste tijd wel gehad, zo af en toe kan ik nog een paar aardbeien plukken, maar lang zal dat niet meer duren. De druiven, appels en peren daarentegen beginnen nu eindelijk rijp te worden. Ik kon mijn geluk niet op toen ik erachter kwam dat we niet 1, maar 3 perziken aan de boom hadden hangen. En wat waren ze heerlijk sappig en zoet.. mmmm..
Mijn favoriete manier om fruit te verwerken is in een smoothie. Vooral een smoothie met bevroren fruit vind ik erg lekker. Het geeft het gevoel van softijs en je kunt er allerlei smaakjes aan toe voegen. Zo maakte ik deze smoothiebowl. Dit recept is heel simpel en verdient niet de prijs qua originaliteit, maar het is gewoon ontzettend lekker! Dus heb je nog fruit wat net tegen de houdbaarheidsdatum aanhangt of je wilt er iets lekkers van maken, overweeg dan zeker deze smoothiebowl! Je kunt er aan toevoegen wat je maar wilt!
Smoothie in a bowl
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten:
- halve banaan
- 100 gr. bevroren fruit (ik gebruikte blauwe bessen)
- 2 el cacao
- optioneel: 1 el amandelpasta of andere notenpasta
- ter garnering: hennepzaadjes, cacaonibbs, bijenpollen
Werkwijze
- Doe de halve banaan met het bevroren fruit in een blender of foodprocessor en mix tot je een gladde pap hebt.
- Voeg naar smaak cacao en amandelpasta toe en blend nog een keer.
- Garneer met wat je maar wilt! Vers fruit of rozijnen zijn ook erg lekker!
- Geniet!
[…] de week ontbijt ik al vroeg, rond 6.00.Het liefst met een smoothie of een appel met pindakaas. Soms maak ik ’s avonds al een smoothie voor de volgende dag en […]