De geur van sinaasappel doet mij altijd denken aan de winter en kou. Misschien een herinnering van vroeger, toen ik met Sint Maarten in het donker en in de kou met mijn lampion langs de deuren ging en thuis kwam met een zak vol snoep en sinaasappels. De geur doet mij altijd denken aan toen..
Toen ik vandaag iets wilde bakken, wist ik dat het iets met sinaasappel moest zijn. Om dat winterse gevoel nog extra kracht bij te zetten begon het tijdens het bakken natuurlijk te sneeuwen, ik dacht er de houtkachel bij en een lekker muziekje, de ideale setting voor een relaxte zondagmiddag.
Dit recept is orgineel bedoeld voor een citroencake, maar sinaasappel doet het ook prima! Ik heb de eieren vervangen voor appelmoes, simpelweg omdat we geen eieren meer hadden.
Ook voegde ik chocola toe aan dit recept, want een goede cake bevat chocola! Na 20 minuten hadden we een heerlijke cake bij de koffie. Laat ons nu maar insneeuwen 😉
Sinaasappelcake
Type recept | voor bij de koffie |
Aantal personen | 8 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. roomboter
- 75 gr. suiker
- 5 grote eetlepels appelmoes (of twee eieren)
- 140 gr. zelfrijzend bakmeel
- rasp van een sinaasappelschil
- chocoladesnippers
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet een bakblik in met boter.
- Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker.
- Voeg de boter en de appelmoes toe en meng alles goed door elkaar.Natuurlijk kun je de mixer gebruiken, maar met de hand is veel leuker!
- Wanneer je een mooi deeg hebt voeg je de sinaasappelschil toe met de chocoladesnippers en meng je alles luchtig door elkaar.
- Schep het mengsel in een bakblik en strijk het mooi glad met een lepel.
- Bak de cake in 20 minuten gaar.
- Meng het sap van een halve sinaasappel met het zakje vanillesuiker.
- Haal dan de cake uit de oven en prik met een sateprikker gaatjes in de bovenkant.
- Giet hierover het sinaasappelmengsel en laat de cake goed afkoelen.
- Geniet!
Geef een reactie