Is er iets lekkerder dan sinaasappel met chocolate chip? Sinaasappel chocolate chip cakejes! Vandaag bestaat Proeven met Liefde vijf jaar en deel ik met jullie het recept van deze heerlijke cakjes.
Mijn allereerste recept op Proeven met Liefde schreef ik precies 5 jaar geleden, terwijl er een soortgelijke cake in de oven stond. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan een blog te beginnen. Zelfs nog nooit over nagedacht. Wie zou dat nu lezen? En ik had toch niks interessants te vertellen? Maar die geur die uit de oven kwam was zo overheerlijk. En de cake zag er zo lekker uit. Dit moest ik wel delen met anderen! En terwijl die heerlijke cake stond af te koelen op het aanrechtblad vroeg ik of Jacobus misschien foto’s wilde maken. Hij had tenslotte een goede camera. Ik bedacht een naam, met wat hulp van Jacobus maakte ik een blog aan en zo stond er ineens een eerste recept met verhaal online!
Inmiddels zijn we 5 jaar later. Diezelfde heerlijke geur kwam vandaag weer uit mijn oven. Ander recept, maar ook met sinaasappel en chocolate chip. Terwijl de cakejes in de oven staan werk ik het recept uit. Deze keer maak ik de foto’s in plaats van Jacobus. Zijn er mensen die mijn blogs lezen. Recepten namaken. Reacties achter laten. Één cakeje haalde de foto niet. Hij was te lekker. Maar dat geeft niks. Het liefst bakte ik een cakeje voor jullie allemaal, maar in plaats daarvan deel ik met jullie het recept, zodat jullie ze zelf kunnen maken. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Voor de leuke reacties en interactie. Voor de feedback en interesse. Jullie zijn top!
Sinaasappel chocolate chip cakejes
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 12 cakejes |
Totale tijd | 1 uur |
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 12 tl kokosbloesemsuiker
- 300 gr speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zuiveringszout
- 2 eieren
- 5 el ahornsiroop of honing (of meer als je ze zoeter wilt!)
- 100 gr. zachte boter
- halve tl vanille
- snufje kardemom
- snufje kaneel
- 20 gr. pure chocola
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de sinaasappel in 12 hele dunne schijfjes. Haal de schil eraf.
- Vet muffinvormpjes in met een beetje kokosolie. Strooi hierover een tl kokosbloesemsuiker en leg er een sinaasappelpartje in.
- Mix het speltmeel met de bakpoeder en zuiveringszout. Voeg de eieren, vanille, ahornsiroop, kardemom, kaneel en boter toe en mix tot een beslag.
- Snijd de chocola in dunne snippers en roer door het beslag.
- Giet in elke muffinvorm 1 grote el beslag.
- Zet 30 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Geniet!
Geef een reactie