Wat een weertje! Het maakt dat ik zin krijg in de zomer. Normaal gesproken ben ik zo iemand die al een half jaar van te voren voorpret heeft; van de leukste vakantieplekken uitzoeken tot boeken opsparen (zet mij ergens met een boek en ik ben weg..) en zelfs met het uitzoeken van de muziek voor onderweg. Ik denk dat ik de laatste jaren een beetje ben veranderd en meer in het nu leef, want plotseling bedacht ik me; over vijf weken is het al zover! We weten dat we naar Zweden gaan en ook wanneer.. maar waar? Geen flauw idee. Gelukkig zijn we allebei vrij relaxed en zien we wel waar we stranden. Geen vakantiestress voor ons, maar ik hoop nog wel een paar weekjes voorpret 😉
Vandaag deel ik met jullie het recept van een heerlijke sesamsnack voor tussendoor. Sesamzaadjes zitten vol met B vitamines en calcium en zijn beter opneembaar door je lichaam dan zuivelproducten. Wist je dat je beter calcium binnen kunt krijgen via groenten, noten en zaden dan via zuivelproducten? De verbindingen tussen mineralen en calcium in bijvoorbeeld melk zijn zo uit balans dat je de calcium bijna niet opneemt, waardoor je lichaam de calcium uit je botten onttrekt. Resultaat? Botontkalking.
Des te lekkerder vond ik deze sesamsnack. Afgelopen week nam ik elke dag een stukje mee naar het werk. Goed voor de 4 uur dip! Hij vult prima en smaakt net even anders dan de meeste muesli- of energierepen. Deze sesamsnack is snel te maken en lekker voedzaam!
Sesamsnack
Type recept | Snack |
Aantal personen | 8 reepjes |
Totale tijd | 20 minuten + 1 uur in de vriezer |
Ingrediënten:
- Voor de bodem:
- 1 tl honing
- 80 gr. sesamzaad
- Voor de vulling:
- 70 gr. amandelmeel
- 35 gr. sesamzaadjes
- 6 medjooldadels zonder pit
- 2 el cacao
- 1 tl kardemom
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl anijspoeder
- 0,5 tl vanille extract
- Voor de topping:
- 2 el cacao
Werkwijze
- Doe de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor (blender of staafmixer werkt ook) en maal de zaadjes helemaal fijn, maar niet zo fijn dat het pasta wordt. Het moet een beetje korrelig blijven.
- Doe in een met bakpapier beklede ovenschaal en druk stevig aan.
- Doe de ingrediënten voor de vulling in de foodprocessor (of blender/staafmixer) en maal helemaal fijn tot je een pasta krijgt.
- Verdeel de vulling over de bodem in de ovenschaal en druk goed aan, zodat het evenredig over de schaal verdeeld is.
- Zeef de cacao erover en zet een uurtje weg in de vriezer.
- Verdeel in blokjes of reepjes.
- Geniet!
[…] dag of gewoon een lekkere salade. Rond een uur of 14.00 een appel en rond 16.00 een zelfgemaakte mueslireep. Dan om 18.00 mijn avondeten. Soms een soepje, soms pasta met veel groenten, zoete […]