Deze scones met anijs zijn een echte traktatie na een lange wandeling in het bos. De structuur is perfect en de smaak overheerlijk!
Nog even en de vakantie is weer voorbij, het was heerlijk! Ik heb weer een aantal nieuwe recepten voor jullie klaar staan, waarvan onderstaande toch wel een van de lekkerste is! Ook ben ik aan de slag geweest met het analyseren van de uitslag van de enquête, die jullie afgelopen week konden invullen. Wat laten jullie allemaal lieve en leuke berichten achter en ook punten waar ik echt iets mee kan, super! Als je de enquête nog wilt invullen; het kan nog steeds, helemaal bovenaan mijn site zie je in de balk een linkje naar de vragen. Je helpt me enorm <3 En nu over naar het recept!
Deze scones maakte ik op een druilerige dag. Zo’n dag waarbij je je afvraagt wanneer eigenlijk de laatste keer was dat het de hele dag droog was. Dit zijn de beste momenten om tot je ellebogen in het koekjesdeeg te staan. En dat was dus ook wat ik zo ongeveer deed. Terwijl de regen tegen de ruiten tikte, stond ik met mijn handen in het deeg. Een beetje te kneden en te ruiken en te proeven. En nog een keer een beetje proeven.
En terwijl mijn scones af stonden te koelen deed ik nog snel een rondje met Bor. Met laarzen en regenjas en harde wind en koude handen, waarna er een heerlijke traktatie stond te wachten met een dampende kop koffie. Ah.. dat zijn de momentjes die een druilerige dag gezellig maken!
Voor dit recept gebruikte ik mijn sconepan, die ik kreeg bij een review. Hij is gemaakt voor dit soort dingen. Kan gewoon mee de oven in en de scones komen er perfect uit. Als je niet zo’n pan hebt kun je er ook muffins van maken, of een grote schijf en hieruit de punten snijden voordat ze de oven in gaan.
Dit recept is aangepast van het boek ‘Dishing up the dirt’ van Andrea Bemis
Scones met anijs
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 8 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 250 gr. universeel bakmeel (ik gebruikte van het merk Senzagluti)
- 150 gr. boter
- 4 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl anijspoeder
- 75 gr. pure chocola (ik gebruikte 72%)
- 50 gr. rozijnen
- 150 ml slagroom
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het meel, boter en suiker in een mengkom tot een kruimelig deeg. Dit kan met je vingers of met een mixer. Als het goed is heb je nu kruimels in allerlei soorten en maten.
- Voeg de room, anijs, rozijnen en chocola toe en kneed nog 5-10 keer goed met je handen.
- Lepel het deeg in je gewenste vorm, of maak een dikke, ronde schijf van je meel en snijd het in 8 punten.
- Zet in de oven voor 15 minuten, controleer of ze gaar zijn en laat afkoelen.
- Geniet!
Ook lekker met appel kaneel! Of een beetje sinaasappelrasp erdoor.
Rianne zegt
Ze zijn heerlijk, bedankt voor het recept!
Eerste keer geen rijzend bakmeel gebruikt maar zelfs toen waren ze prima te eten.