Een kas heeft zo zijn voordelen! Ruim voordat we buiten kunnen beginnen met dingen zaaien en planten, kweken we in de kas alvast dingen op. Of nou ja.. we.. Jacobus in dit geval. Elk jaar zijn er weer nieuwe dingen bij en elk jaar zijn er steevast onze gouwe ouwe favorieten. Bietjes en wortels zie je bij ons elk jaar wel terug en naast de normale bietjes en wortels, hebben we deze groentes dit jaar ook in de gekleurde versie! Boontjes en prei zijn ook blijvertjes en de sla raakt eigenlijk nooit op.
Tot mijn grote verbazing zag ik dat ik nog nooit mijn favoriete salade met jullie gedeeld heb! Dat kan natuurlijk niet! De eerste keer dat ik deze sla at, was de zomer waarin ik Jacobus leerde kennen. Hij had de kas nog maar net en toverde daar een vergiet vol heerlijke, verse gemengde sla uit. Een simpele dressing met wat zongedroogde tomaatjes en parmezaan ging er doorheen en al bij de eerste hap vielen we stil. Wauw. Sindsdien kijk ik altijd uit naar die eerste keer in het jaar dat we deze salade weer kunnen eten, want o wat is hij lekker!
Salade uit de kas
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten:
- Paar handen gemengde slablaadjes
- 6 zongedroogde tomaten
- geraspte parmezaan ter garnering
- verse kruiden (ik gebruikte bieslook, knoflookbieslook en peterselie)
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 1,5 tl mosterd
- 1 tl honing
Werkwijze
- Maak de dressing door de balsamico, olijfolie, mosterd en honing in een kommetje te mengen.
- Was de sla en doe in een grote kom.
- Snijd de tomaat in kleine reepjes en voeg toe aan de salade, meng even door elkaar.
- Knip de kruiden over de salade en voeg de parmezaan toe.
- Sprenkel de dressing erover en dien op.
- Geniet!
Geef een reactie