En eindelijk is het mooie weer doorgebroken, een goed begin van mijn vakantie! Zes heerlijk, lange weken vrij. En niets is zo lekker dan de dag beginnen met een rondje hardlopen. Vooral in deze omgeving. Toen ik hier voor het eerst een stukje ging hardlopen wist ik niet wat me overkwam. Tussen de weg waarop ik liep en het weiland ernaast zat een klein slootje. Aan de kant van die sloot liepen twee ooievaars. Nog nooit eerder had ik ze van zo dichtbij gezien. Ik liep er denk ik twee meter vanaf en ze bleven gewoon staan. Nu kom ik uit een kleine stad, maar daar had ik nog nooit zoiets gezien. Inmiddels ben ik nu wel wat gewend qua ooievaars. Naast ons huis is een weiland, wanneer alle omringende weilanden al gemaaid zijn, vluchten de muizen en andere kleine dieren naar dit weiland (in het lange gras zijn ze minder zichtbaar voor andere dieren), wat er vorig jaar in resulteerde dat er meer dan 47 ooievaars in dat weiland stonden. Wauw.. Vandaag tijdens het hardlopen kwam ik er weer eentje tegen, ik blijf ze bijzonder vinden en elke keer als ik ze zie moet ik inwendig lachen en besef ik weer in wat voor mooie omgeving ik woon.
Wat dit verhaal met gorgonzola te maken heeft? Helemaal niks.. Na het hardlopen was vriendlief nog in de tuin bezig (we zijn samen een weekje vrij) en kon ik rustig aan beginnen met een lekkere salade met peer en gorgonzola voor tussendoor.
Salade met peer en gorgonzola
Type recept | Salade |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 peer
- 1 krop sla
- 100 gr. gorgonzola
- handje walnoten
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 4 el walnotenolie
- 2 el witte wijn azijn
- snufje zout en peper
Werkwijze
- Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in maantjes.
- De peer kun je in kleine reepjes snijden.
- Was de sla goed en verdeel alles over twee kommetjes.
- Brokkel de gorgonzola er overheen.
- Maak een dressing van de walnotenolie en witte wijn azijn. Doe hier wat zout en peper doorheen en sprenkel deze over de salade.
Geef een reactie