Een heerlijke frisse salade met gorgonzola die het altijd goed doet. Je kunt hem zowel als bijgerecht als hoofdgerecht eten.
Het gaat goed met onze tuin! Deze periode is het altijd genieten van wat er buiten gebeurt. De bessen, aardbeien en frambozen groeien in overvloed. Elke dag maak ik een rondje door de tuin en pluk ik hier en daar iets van dit en dat. Onze kersenboom zat vol met bijna rijpe kersen. Zat. Want toen ik even met mijn ogen knipperde waren ze allemaal verdwenen. De vogels hebben ook een goed plekje hier..
Net als sommige andere dieren. Vorige week keek ik even uit het raam en zag ik een dikke, vette rat water drinken uit onze waterton. Rustig waggelde hij naar het hek, deed een poging eroverheen te klimmen, maar zakte met zijn logge lijf weer naar beneden. Ergens tussen de spijlen verdween hij in de kruidentuin. Later vertelde Jacobus dat er allemaal gangen door de kruidentuin lopen, waarschijnlijk gemaakt door deze niet zo gewenste gast.
Onze kippen zien er goed uit. Helemaal als je ze vergelijkt met hoe ze eruit zagen toen we ze kregen. Ze zitten weer vol in de veren en leggen elke dag een eitje. Met zo’n 3 tot 4 eieren per dag is dat soms een uitdaging (we zijn maar met zijn tweetjes), maar altijd weten we er een goed plekje voor te vinden.
In de moestuin is het genieten. We hebben onze eerste tuinbonen en doperwten gehad, de eerste red velvetcake met bietjes uit eigen tuin is weer gemaakt en regelmatig hebben we sla. Deze salade met gorgonzola is lekker fris en je kunt hem opvullen met de ingrediënten en kruiden die je zelf het lekkerst vindt. Ik eet hem het liefst op deze manier:
Salade met gorgonzola
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 krop sla
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 3 stengels bieslook, in stukjes geknipt
- 100 gr. gorgonzola
- 2 eitjes
- 1 tl olijfolie
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 tl honing
- snufje zout
- 1 tl mosterd
Werkwijze:
- Zet water op voor de eitjes en kook ze in 6 minuten half hard/half zacht.
- Was de sla en scheur de blaadjes in een kom. De buitenste bladeren en de harde, bittere kern gaf ik aan de kippen.
- Snijd de gorgonzola in blokjes.
- Meng de cherrytomaatjes en gorgonzola door de sla.
- Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade.
- Maak de dressing door de overige ingrediënten door elkaar te mengen.
- Giet de dressing over de salade wanneer je hem serveert.
- Geniet!

Vervang de tomaatjes door aardbeien!
Geef een reactie