Tijd voor een salade! Een salade waar je vrolijk van wordt, omdat de perziken zo lekker sappig zijn en de geitenkaas zo goed combineert met honing en pecannoten..
Het is lastig om in deze tijd van het jaar perziken te vinden, ik gebruikte daarom ook perziken uit blik. Niet zo lekker als verse perzik, maar hij staat op een goede tweede plek.
Ik maakte deze salade ook als bijgerecht voor oud en nieuw. Iedereen zou iets meenemen en wij zouden zorgen voor de vis en een salade. Nu had ik al wel de vis in huis gehaald, maar ik wist nog niet welke salade ik ging maken, dus hier moest ik nog boodschappen voor doen. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik zo’n twee dagen voor oud en nieuw het liefst binnen blijf, omdat ik een diepe haat koester tegen vuurwerk. Er zijn weinig dingen waarmee je mij meer op de kast jaagt dan vuurwerk en ballonnen. Ik woon in een dorp en dorpjes staan er hier in het noorden van het land meestal om bekend dat ze op oudjaarsdag met karbid schieten. En zelfs de kleinste knalletjes vind ik al vervelend.. zie je het al voor je hoe ik de auto inschiet, de winkel in en uit ren, naar huis rijd en vlug naar binnen ren? IK? Die normaal de rust zelve is? Het moet er vast grappig uit hebben gezien, maar ik was blij toen oud en nieuw weer voorbij was. En nog blijer werd ik toen ik deze salade proefde. Mmmmm…
Salade met gegrilde perzik
Type recept | Salade |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- zak gemengde sla (ik gebruikte babyleafs)
- 4 perziken (het liefst vers, maar uit blik kan ook)
- 50 gr. pecannoten
- rolletje geitenkaas
Voor de dressing:
- eetlepel honing
- eetlepel balsamico azijn
- eetlepel olijfolie
Werkwijze
- Was de sla en laat goed uitlekken (of slingeren als je zo’n leuke ouderwetse slacentrifuge hebt).
- Maak eerst de dressing door alle ingrediënten voor de dressing goed met elkaar te combineren, zet daarna even aan de kant zodat alle smaken goed kunnen inwerken.
- Snijd de perziken door de helft en leg ze met de snijkant in een grillpan. Zorg ervoor dat de grill goed warm is, zodat je van die mooie bruine strepen op de perzik krijgt. Laat ze daarna even afkoelen.
- Rooster de pecannoten in een koekenpan zonder olie of boter. Het hoeft maar heel even en je moet er goed bijblijven, ze worden zo zwart.
- Strooi de pecannoten over de sla en brokkel de geitenkaas er overheen.
- Snijd de perzik in kleine schijfjes en meng alles goed door de salade.
- Sprenkel de dressing erover en je hebt een heerlijke salade!
Ester zegt
Toen ik vanavond ‘gegrilde perziken met geitenkaas’ op internet invoerde, kwam ik op jouw website uit. Ik heb een beetje gevarieerd met de ingrediënten, maar de salade was heerlijk! Met zoveel perziken in overvloed komt de salade deze maand zeker nog een keer langs. Leuke blog 🙂
Nelleke Adema zegt
Leuk Esther :D!
Betty zegt
Hey Nelleke,
Ik heb de salade gemaakt en de smaak is idd verrassend lekker!
Grt. Betty
Nelleke Adema zegt
Dat is leuk om te horen :)!