Wauw.. gewoon.. Wauw.. Deze rode kool salade is zo ongelooflijk lekker, dat hij met stip bovenaan staat op mijn rode kool receptenlijstje.
Na zes weken vakantie ben ik weer terug met weer een aantal lekkere recepten! Deze vakantie heb ik heerlijk rustig aan gedaan. We hebben een ons huis buitenom geverfd, ik heb veel boeken gelezen, was jarig, maar het meest heb ik dingen voor onze bruiloft gepland. Nog 1 week en dan is het zover! Alles is geregeld, vanaf woensdag beginnen we met het opbouwen van het terrein. We vieren alles incl. de ceremonie bij ons thuis, wat het toch een beetje extra bijzonder maakt. Ik maak me een beetje zorgen over het weer, aangezien alles buiten is en het weiland achter huis op dit moment onder water staat, maar ook dat gaat op een of andere manier helemaal goed komen. We hebben er zin in!
En ja.. zo maakte ik in de vakantie ook deze rode kool salade. Rode kool.. ik weet nooit zo goed wat ik ermee moet en ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet zo’n grote fan van ben. Een tijdje geleden wilde ik rode kool gebruiken in een recept, maar zoals zo vaak gebeurt, veranderde ik op het laatste moment van gedachten. We aten een heerlijke rode bietensoep vers uit de moestuin, maar die rode kool lag daar maar mooi te wezen tussen de andere groenten! Dus ging ik opzoek naar een recept voor ingemaakte rode kool. En zo stuitte ik op dit recept. Dat leek me wel wat. En wat een goede keus! Dit recept is het lekkerste rode kool recept wat ik ken en het voordeel is, dat je hem afgesloten in de koelkast lekker lang kan bewaren, zodat de smaken nog meer in kunnen trekken!
Rode kool salade
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 5 |
Totale tijd | 20 min. bereiding 4 uren staan |
Ingrediënten
- 1 middelgrote rode kool
- 250 ml water
- 250 ml appelazijn
- 2 el (kokosbloesem)suiker
- 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- 2 el venkelzaadjes
- 1 tl (himalaya)zout
- 1 laurierblaadje
- snufje zwarte peper
Werkwijze
- Was de rode kool en verwijder de buitenste bladeren.
- Snijd hem in vieren en verwijder de harde kern.
- Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes, of rasp hem
- Meng het water, azijn en suiker met elkaar in een kom. Roer tot de suiker is opgelost.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door elkaar.
- Voeg de rode kool toe en hussel even door elkaar tot alles goed is bedekt. Misschien is je rode kool niet helemaal onder de vloeistof, dat geeft niks, want hij gaat nog slinken.
- Dek af met plastic folie en laat op kamertemperatuur nog 3 á 4 uurtjes staan. Daarna bewaren in de koelkast
- Geniet!
Als je hem bewaard in een afgesloten glazen pot in de koelkast kan hij nog een week mee!
Geef een reactie