Deze rocky road fudge kun je aanpassen naar eigen smaak. Ik maakte hem met noten en koffiekoekjes. Lekker!
Vandaag een feestelijk recept, want we hebben iets te vieren! Nee, ik ben niet zwanger, maar mijn zusje was het wel! Inmiddels is mijn lieve nichtje alweer ruim een half jaar oud, maar toen ze nog niet geboren was, wilde ik graag iets persoonlijks geven. Iets unieks. Ik besloot een dekentje te maken voor in de kinderwagen.
Ik heb altijd al van knutselen gehouden, maar de laatste jaren stond het op een laag pitje. Totdat mijn oma vorig jaar overleed en ik haar naai- en borduurspulletjes erfde. Ik besloot het haken op te pakken en haakte dus een dekentje. Toen mijn nichtje geboren werd, kreeg mijn zusje zoveel complimentjes over het dekentje, dat ze vond dat ik er iets mee moest doen!
En zo ontstond Pakjes van mijn hart. Mijn nieuwe website, waarin ik zelfgemaakte cadeautjes verkoop. En mocht je opzoek zijn naar een dekentje voor in de wieg of kinderwagen, dan kan ik deze voor je maken op bestelling.
Het is niet de bedoeling dat Pakjes van mijn hart Proeven met Liefde gaat vervangen. Proeven met Liefde zal nog steeds de plek zijn waar ik blog over het wel en wee in en om ons huis en recepten met jullie deel. Ik ben benieuwd hoe alles gaat lopen en heb er veel zin in om ook op een andere manier creatief bezig te zijn! Als je het leuk vind kun je me volgen op instagram, waar ik al een tijdje actief ben met Pakjes van mijn hart, of via facebook, waar ik nog niet zo actief ben.
En dan nu naar de rocky road fudge. Je kunt hem op veel verschillende manieren maken. Als je de basis van slagroom en chocola gelijk houdt, kun je toevoegen wat je maar wilt! Je kunt gaan voor een gezondere variant met noten, gedroogde bessen, cacaonibs etc. Of voor een niet gezonde variant, met koekjes, marshmallows etc. Aan mijn recept voegde ik noten toe en koffiekoekjes, maar over twee weken is hij vast ook erg lekker met pepernoten! Je ziet; je kunt alle kanten op met dit recept.
Rocky road fudge + een nieuwtje
Type recept | Snack |
Aantal personen | 15 blokjes |
Totale tijd | 1,5 uur |
Ingrediënten
- 200 gr biologische pure chocola (of elke andere chocola die je lekker vindt)
- 4 el slagroom
- 50 gr. koffiekoekjes
- 25 gr. amandelen
- 25 gr. hazelnoten
Werkwijze
- Smelt de chocola au bain marie tot hij helemaal is gesmolten. Pas op dat hij niet verbrand!
- Haal van het vuur en voeg de slagroom toe.
- Hak de overige ingrediënten in stukjes en voeg toe aan de chocola.
- Roer alles goed door elkaar en schep over in een vorm.
- Zet een uurtje weg in de vriezer voordat je ze in blokjes snijdt.
- Geniet!

Maak er een pepernotenfudge van door pepernoten toe te voegen! Mmmm
Geef een reactie