Vandaag wil ik het recept van rijst met asperge-erwten met jullie delen. Alles in de tuin staat volop in bloei en we zijn eindelijk zover dat we elke dag wel iets uit de tuin kunnen eten. Tot een paar maanden geleden had ik nog nooit gehoord van asperge-erwten. Jacobus vindt het leuk om nieuwe groenten uit te proberen, dus vandaar dat wij afgelopen week asperge-erwten op ons bord hadden. De erwten in dit gerecht kun je trouwens ook vervangen door gewone doperwten of iets meer peultjes.
Het is heerlijk genieten, deze eerste week van de vakantie. Een standaard dag zag er als volgt ongeveer uit; wakker worden, versgeperst groentesapje uit de slowjuicer drinken, een klein rondje langs het Tjeukemeer hardlopen, ontbijten, kleed ergens onder de appelboom uitspreiden en genieten van een lekker leesboek. En dat de hele dag lang. Af en toe eens een huishoudelijk klusje, maar vooral lekker lezen in het gras. ’s Avonds onze ingegraven vuurwok aan, met het kleed op de veranda en een wollen deken over ons heen. Ik hou er wel van!
Ook had ik weer een opdrachtje waar ik de hapjes voor verzorgde.
Ook zijn we twee dagen bij mijn ouders op Texel geweest. Elk jaar kamperen ze daar een aantal weken in de tent. De vooruitzichten met betrekking tot het weer lijken goed, dus het plan was om weer lekker veel te lezen. Helaas was mijn e-reader het daar niet mee eens. Al drie dagen lang staat hij op hetzelfde scherm, vastgelopen, niks helpt. Hij was vast oververhit ;). Hij ligt nu bij de maker en hopelijk kan ik volgende week weer lekker lezen. Natuurlijk heeft dit weer niks met onze asperge-erwten te maken, dus laat ik daar maar gauw mee beginnen:
Rijst met asperge-erwten
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- kommetje asperge-erwten (of gewone erwten)
- kommetje peultjes
- 120 gr. rijst
- glas kokosmelk
- 1 banaan
- 2 schijfjes ananas
- eetlepel kerrie
Werkwijze
- Blancheer de peultjes en de erwten 2 minuten.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de ananas en banaan in kleine blokjes en bak kort aan met wat kokosolie of olijfolie.
- Voeg de kokosmelk en de kerrie toe en laat lekker pruttelen.
- Als de rijst gaar is, voeg dan ook de peultjes en de erwten aan het kokossausje toe en serveer!
- Lekker eten 🙂
Geef een reactie