Als ik kook, gebruik ik graag pannen zonder anti-aanbaklaag. Gewoon, omdat ik dat laagje gif niet in mijn eten wil. Bovendien kun je naar mijn mening met ijzeren pannen beter bakken dan met teflon pannen. Als je deze te hoog verhit laat het anti-aanbaklaagje los, waardoor je niet zo snel een mooi korstje op je gebakken aardappels krijgt en ik wil eigenlijk niet weten wat er precies in mijn eten terecht komt.
Ik kreeg een tijdje geleden een wel hele leuke aanbieding van kookpunt ; of ik een pan wilde reviewen. Nu krijg ik deze aanbieding wel vaker, maar meestal laat ik hem aan me voorbij gaan omdat het gaat om pannen die niet bij mijn kookstijl passen. Dit merk kon ik echter niet ongezien voorbij laten gaan. Het gaat om een pan van het merk Lodge en toen ik checkte wat het was, kreeg ik een blij gevoel. De Lodge pan wordt gemaakt van ongeëmailleerd gietijzer, waardoor er tijdens het gebruik ervan een natuurlijke anti-aanbaklaag ontstaat. En dat was te voelen toen ik de pan binnenkreeg, hij is loodzwaar! Er zijn verschillende soorten pannen; koekenpannen, sauspannetjes, braadpannen, maar ook Dutch ovens. Een pan die je gewoon in het (kamp)vuur zet, hoe cool is dat! Ik koos voor een wedgepan. Een pan met 8 verschillende vakjes, waarin je pizza, pannenkoek, broodjes, scones etc. kunt bakken. Het leuke van de pannen van Lodge is, dat ze ook de oven mee in kunnen. Dat moest worden getest!
Ik gebruikte de pan om scones mee te maken. Vooraf even invetten met een laagje boter en daarna de oven in met het sconebeslag. Na 20 minuten haalde ik de pan weer uit de oven en had ik de perfecte scones! Ik was zo slim om de pan met ovenwanten uit de oven te halen, maar toen ik wilde testen of de scones makkelijk uit de pan gingen raakte ik hem aan met blote handen. Au! Deze pan is heet! Gelukkig lieten ze makkelijk los (de scones (en ja.. ook mijn handen)) en maakte ik hem schoon met alleen wat heet water en een theedoek.
Wil je ook een Lodgepan? Ik geef er eentje weg !
Voor het recept moet je nog even geduld hebben tot zaterdag. Maar niet getreurd, ondertussen mag ik een pan weggeven, hoe leuk is dat! Proeven met Liefde nadert de 1000 volgers op facebook en om dat te vieren geef ik bij de 1000ste volger een koekenpan van Lodge weg. Wat moet je doen om zo’n gave koekenpan te winnen? Liken en delen die hap! En ook al wil je geen koekenpan winnen, maar me wel naar die 1000 volgers helpen, dan mag je hem natuurlijk ook delen! Let op; iedereen die deelt maakt kans op een pan, niet alleen de 1000ste volger!
(wil je ook zo’n leuke wedgepan die ik in mijn review gebruikte? Je vindt hem hier)
Schaal van Proeven met Liefde :
Omschrijving | Score |
---|---|
Gebruiksvriendelijkheid | |
Kwaliteit | |
Uiterlijk | |
Prijs/kwaliteit |
Conclusie:
Dit is gewoon een heel fijne pan. Hoewel hij geen teflonlaagje heeft, blijft het eten niet aan de pan kleven. Zodra je hem vast hebt, merk je dat je een goede kwaliteit pan te pakken hebt. De pan ziet er mooi uit en is ook goed schoon te maken met warm water. Enig minpuntje, is dat het handvat warm wordt tijdens het bakken, verder heb ik hier niks op aan te merken! Een pan die ik iedereen zou aanraden!
Peter Swarttouw zegt
Wij willen graag meer van deze pannen wel zwaar maar goed.
Peter Swarttouw zegt
We hebben een braadpan van logde super we willen uit breiden
Caroline brouwer zegt
Dat loodzware is wat mij tegenhoudt om zo’n pan te kopen. Het zal ongetwijfeld een goed pan zijn net als de Le Creuset pannen, maar ik kook op een keramische plaat en ben bang om zo’n zware pan uit mijn handen te laten vallen. En moet er niet aan denken dat mijn plaat dan kapot is. Jammer dat ze zo zwaar zijn, hoewel ik wel begrijp dat dat niet anders kan! Ze zien er wel erg mooi uit!
groetjes, Caroline
Nelleke Adema zegt
Dat kan ik me voorstellen Caroline, jammer, want het is wel een pan van goede kwaliteit! Maar inderdaad, wel zwaar!