En het is weer zover: een nieuwe receptenruil. Deze week mocht ik een recept uitzoeken van Reny, die de mooie site Mind Your Feed beheert. Reny schrijft gepassioneerd en inspirerend over voeding en gezondheid, een leuke website om eens te bekijken als je op zoekt bent naar verantwoorde en lekkere recepten! Je kunt er ook leuke en gezonde alternatieven vinden voor allerlei recepten.
Ik koos voor de risotto met rode biet en prei. In dit recept gebruikt Reny geen risottorijst, maar parelgort. En laat er bij mij nu nét een grote weckpot parelgort in de kast staan, die ik nog nooit heb gebruikt! Ik maakte een rondje moestuin en vond er nog een paar preien en rode bietjes, te popelen om geoogst te worden. Het was dus wel duidelijk; dit recept moest het worden. Wij hadden nog wat over en de volgende dag was hij nog lekkerder, hij is dus ook prima koud te eten!
Risotto met rode biet
Type recept | hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- 1 grote prei
- 2 rode bietjes
- 120 gr. parelgort
- 1 L groente bouillon
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- olijfolie
- parmezaan
Werkwijze
- Verwarm de bouillon in een steelpannetje en de olie in een stoofpan.
- Snipper het sjalotje en fruit samen met de knoflook in de stoofpan.
- Voeg de prei toe en schep om. Voeg dan ook de parelgort toe en bak twee minuutjes mee.
- Schep nu een soeplepel bouillon erbij, roer goed, tot de bouillon is opgenomen door de gort.
- Doe dit net zolang tot de gort helemaal gaar is. Dit duurt ongeveer een half uurtje.
- Snijd de (gekookte) rode biet in kleine blokjes en voeg toe, schep goed door en haal van het vuur.
- Laat 10 minuutjes rusten en serveer met wat geraspte parmezaan.
- Geniet!
Tip: Reny voegde er augurk en spekjes aan toe. Vast ook erg lekker!
Er doen nog meer bloggers mee met de receptenruil! Kijk ook eens in de keuken van:
Oerspronkelijk
Getrouwd met kinderen
Geef een reactie