Voorjaarskriebels.. ik ben niet de enige die ze heeft. De meerkoeten voor ons huis maken ons al vroeg wakker en de spreeuwen onder de dakpannen krijgen weer nesteldrang. Ze maken van die leuke geluidjes. Ik heb al een wekker, kikker, blaffende hond, startende auto en een kieviet voorbij horen komen, knap hoe ze dat doen! Afgelopen week was ik een weekje vrij en het kriebelde alweer om in de tuin aan de slag te gaan. Helaas leende het weer zich er niet zo goed voor, maar in de kas kon Jacobus al flink wat werk verzetten. Zo kunnen we nu al sla planten! Meestal overleggen we rond deze tijd wat we in de moestuin willen hebben, zodat de zaadjes alvast besteld kunnen worden. Terwijl ik bezig was met dit recept herinnerde ik me weer de smaak van onze eigen pastinaak uit de moestuin. Ik hoop dat we dit jaar veel eigen pastinaken kunnen oogsten!
Ik ben gek op pastinaak en dan vooral de pastinaak in frietvorm. Jacobus is er een beetje op uitgekeken, maar ik vind hem erg lekker. Toen mij de site van Peachy Paleo was toegewezen voor de receptenruil en ik de pastinaakchips zag staan, was de keuze snel gemaakt. Toevallig kreeg ik afgelopen maandag mijn groente-spiraal-snijder in de brievenbus (ook erg leuk om courgettepasta van te maken) en kon ik deze mooi uitproberen bij dit recept. Vooral de combinatie van pastinaak-knoflook-rozemarijn vond ik erg lekker. Dankjewel Eva voor je lekkere recept! Ben je benieuwd naar meer recepten van Eva? Check haar site Peachy Paleo.
Pastinaakchips
Type recept | Snack |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 1 pastinaak
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 takje gedroogde rozemarijn
- snufje chilipoeder
- snufje zout
Eventueel kun je een dip maken van wat yoghurt met een teentje kloflook en rozemarijn
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Snijd de pastinaak in dunne schijfjes of in slierten met een groentesnijder
- Maak de dressing door de overige ingrediënten bijelkaar te mengen in een kommetje
- Doe de pastinaak bij de dressing en laat 15 minuten marineren
- Bekleed een rooster met bakpapier en leg hierop de chips
- Zet 20 minuten in de oven, houd goed in de gaten; sommige stukjes kleuren eerder bruin/zwart dan de andere afhankelijk van de dikte.
- Geniet!
Wesley's Reisverslaving zegt
Geweldig!
Ziet er echt goed uit.
Ik weet in iederen geval wat ik vanavond eet 🙂
Nelleke Adema zegt
Ik ben benieuwd of je ze lekker vond 😀