Misschien had je het al gemerkt; het is iets rustiger op Proeven met Liefde. Momenteel krijgt school de meeste aandacht. Over drie weken is het weer zomervakantie en zo aan het eind van het schooljaar zijn er weer veel dingen die afgerond willen worden; rapporten, nieuwe klassenindelingen, de laatste oudergesprekken, overdracht, toetsen afronden (jaja, zelfs bij kleuters), een paar keer in de week vergaderen en de laatste huisbezoeken. Mij hoor je niet klagen, want ik geniet van mijn werk. Maar daarom is het wel zo fijn dat het in de weekenden lekker rustig is. Als ik helemaal zen wil worden drink ik verveine thee. We hebben het gelukkig in de tuin en vorig jaar heb ik een grote portie gedroogd, waardoor ik nu nog steeds kan genieten van een kop verse verveine thee. Als je stress of onrust ervaart kun je ook met je voeding aan de slag, wist je bijvoorbeeld dat avocado’s en noten stress verlagend werken? Ze bevatten een stofje dat zorgt voor een lagere bloeddruk.
Ik heb vandaag een recept van Susan, zij schrijft voor de site Paleo made simple en ik maakte haar ontbijtmousse van avocado en cacao. Op haar site vind je allerlei recepten volgens de paleo lifestyle, een leuke site om even rond te snuffelen! Eigenlijk vind ik avocado niet lekker, maar toch wilde ik dit recept graag uitproberen. In dit hele recept proef je de avocado niet terug en toch profiteer je van al zijn gezonde stofjes. Het fruit in dit recept bevat superveel vitamines en anti-oxidanten wat van dit recept een power-ontbijtje maakt! En het allerbelangrijkste; het is gewoon super lekker 😀 Yum!
Chocolademousse
Type recept | Ontbijt, nagerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 1 banaan
- 100 gr. bevroren fruit (bosbessen, aardbeien of frambozen)
- 50 ml kokosmelk
- 1 el cacao
Werkwijze
- Doe de banaan samen met de avocado in de blender en voeg wat kokosmelk toe. Blend tot je een mix hebt.
- Voeg het bevroren fruit toe en blend tot je een papje hebt.
- Voeg de cacao toe en schenk in een kommetje.
- Garneer met met wat besjes, kokos of munt.
- Geniet!
Geef een reactie