Nieuw op Proeven met Liefde; een receptenruil! Elke maand vind je hier een lekker recept van een andere blogger. Vandaag is dat het recept van Dayenne’s boekweitwrap. Het recept komt van Dayenne’s foodblog, een leuke website met makkelijke en gezonde recepten. Deze wraps zijn best even een uitdaging om te maken. Dayenne waarschuwde al in haar recept; gebruik een goede pan met anti-aanbaklaag. Wij gebruiken zelf geen pannen met anti-aanbaklaag, dus het was inderdaad een kleine uitdaging om de wraps te laten slagen. Het is net als met pannenkoekenbakken; meestal mislukt de eerste en daarna lukt het een stuk beter.
Je kunt deze wraps heel goed naar eigen hand zetten door er kruiden in te verwerken. Doordat we dit jaar niet zo´n strenge winter hadden, hebben bijna al onze kruiden de winter overleefd en had ik een mooie kans om ze te gebruiken in deze wrap. Ik gebruikte bijvoorbeeld rozemarijn en tijm, maar ik denk dat oregano en bieslook het ook goed zouden doen in deze wraps. Ik gebruikte iets meer water dan in het recept van Dayenne, zodat de wraps wat dunner werden en minder ‘pannenkoekerig’, dat werkte prima.
Tip:
Rol de wraps in een laagje bakpapier en neem ze mee als je gaat picknicken! Als je het bakpapier een beetje nat maakt kun je het goed rollen en blijft het daarna beter zitten. Een leuk touwtje erom en klaar!
Kruidige boekweitwraps
Type recept | Lunch |
Aantal personen | 6 wraps |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
Voor de wraps:
- 200 gr. boekweitmeel
- 500 ml water
- 1 takje rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- snufje zout
- 1 takje tijm
- 2 el olijfolie
Voor de rode bieten vulling:
- 2 rode bietjes
- 20 gr. zachte geitenkaas
- 5 walnoten
Pureer dit allemaal in de blender. Voor de zalmvulling:
- roomkaas
- gerookte zalm
- komkommer
- verse sla
Werkwijze
- Mix het boekweitmeel, water, knoflook, zoout, olie en kruiden tot een beslag.
- Doe een klein beetje olijfolie in de koekenpan en laat de pan eerst goed heet worden. Ik deed dit op een kleine pit, de hoogste stand.
- Schep hierin een soeplepel beslag en laat de wrap op hoog vuur gaar worden.
- Wanneer de onderkant los begint te komen van de pan kun je de wrap omkeren.
- Laat de wrap afkoelen en beleg daarna met de vulling.
mamoesjka zegt
lekker voor in de lunchtrommel van de kindjes, dankjewel voor het recept! 🙂
Nelleke Adema zegt
Dat is een goed idee :D!
Elly zegt
Je recepten zijn hartstikke leuk, maar je zei iets over pannen, als je geen anti aanbak wil, neem dan een goeie ijzeren, is hij nieuw, dan spoel hem af en droog hem goed, strooi er een laagje zout in en “bak”dat even. Laat afkoelen en gooi het zout weg. Vanaf nu nooit meer met zeep ofzo in je pan! Het beste is alleen met keukenpapier uitnemen, maar dat is niet altijd voldoende, dus heet water en een gewonen borstel. Mocht er toch iets zijn aangekoekt, dan wat bicarbonaat en water en even koken… Met een drupje azijn…Uitspoelen met heet water en voila hij is weer klaar voor gebruik.
Nelleke Adema zegt
Hallo Elly, wij hebben inderdaad ijzeren pannen en gebruiken bij het schoonmaken heet water en een stuk keukenpapier, werkt net zo goed! Alleen je moet even een handigheidje krijgen in het pannenkoeken bakken en wraps bakken, die blijven wat sneller aan de pan kleven.. bedankt voor je reactie!