En ja hoor! Daar waren onze bramen ook al. Normaal gesproken worden ze elk jaar opgegeten door de schapen of de wespen, maar dit jaar waren er nauwelijks wespen te bekennen. En ook de schapen bleven er netjes vanaf. Dus tot mijn grote vreugde kunnen we nu genieten van verse, sappige, dikke bramen.
En onze appels en peren zijn ook zo goed gelukt! Zou het komen door de zachte winter? Volgens mij hebben we nog nooit zulke mooie appels en peren gehad..
Vorig jaar maakte ik een heerlijke compote van onze bramen, dit jaar wil ik het recept van een rauw taartje met jullie delen. Ik zou willen dat ik dit recept zelf had bedacht, maar dat is helaas niet zo. Aan deze bramentaart komt geen bloem of boter te pas, alleen heerlijke dadels en noten. En de vulling maakte ik van cashewnoten en bramen. Een lekker fris, nog-net-geen-herfst taartje. Ik hou er wel van ;)!
Bramentaartjes
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 4 taartjes |
Totale tijd | 2 uren noten weken + 30 minuten bereidingstijd |
Ingrediënten
- 200 gr. medjooldadels
- 100 gr. walnoten
- 100 gr. cashewnoten
- 100 gr. bramen
- snufje zout
- 5 grote el kokosolie
- 1 tl vanille
- 3 el ahornsiroop
Werkwijze
- Voor je begint: Laat de cashewnoten minstens 2 uren weken.
- Mix de dadels en de walnoten in de blender. Voeg een snufje zout toe.
- Ik gebruikte kleine taartvormpjes, maar je kunt ook een ovenschaaltje gebruiken om de noten-dadelpasta in plat te drukken.
- Zet weg in de vriezer en maak ondertussen de vulling.
- Meng de cashews, vanille, kokosolie, bramen en ahorsiroop in de blender en mix tot je een gladde pasta hebt.
- Voeg deze toe aan de bodem en laat minstens 3 uren stollen in de koelkast.
- Als je een ovenschaal gebruikte, kun je de taartjes nu in stukken snijden.
- Geniet!
(bron: Choosing raw)
Mar zegt
Gebruik je de ontgeurende kokosolie?
Nelleke Adema zegt
Nee, ik gebruik de extra vierge.. die heeft een kokossmaakje. De ontgeurde versie smaakt naar mijn mening ‘muffig’ en deze versie heeft de meeste voedingsstoffen. Als je zelf niet van kokos houdt kun je altijd de ontgeurde versie gebruiken natuurlijk!
Mar zegt
Bedankt voor je reactie!
Marieke zegt
Dit ziet er lekker uit! Voor mij ideaal aangezien ik vanwege een allergie geen tarwe mag, mooi alternatief. Binnenkort ga ik dit zeker uitproberen.
Nelleke Adema zegt
Leuk Marieke, ik vind hem zelf erg lekker! En je kunt ook variëren met welke nootjes je gebruikt. En je zou het ook met aardbeien in plaats van bramen kunnen doen!