We hebben een kippen-probleem. Nadat een hek niet hielp om de kippen bij de buren vandaan te houden, plaatsten we kippengaas tussen de spijlen van het hek, zodat ze er niet tussendoor konden. Toen ik woensdag naar het werk ging zag ik ineens een kip en een haan bij de buren grazen. Niet leuk. Het moet er vast grappig uit hebben gezien hoe ik achter de kippen aanrende om ze weer bij ons in de tuin te krijgen, maar toen ik ’s middags terug kwam zaten ze wéér bij de buren. Jacobus ontdekte een heel klein uitgegraven gat, waar de dunste kip onderdoor kon. Hoe de haan daar is gekomen is ons een raadsel, want nadat Jacobus het gat dichtgooide hebben we hem nog een keer bij de buren vandaan moeten plukken.
Vandaag is een spannende dag voor onze katten; de hond van mijn ouders is een nachtje bij ons aan het logeren. Hij is vanochtend gebracht en tot op dit moment is Doortje naar buiten gevlucht en zit Mickey via de vide van een afstandje toe te kijken. Timme (de hond) volgt me in alles wat ik doe en gaat liggen slapen daar waar ik ook ben. Als het goed is komt hij in de zomervakantie 3 weken te logeren, dus we zijn aan het oefenen. Voor ons ontzettend leuk, want we hopen ooit zelf ook een hondje te kunnen kopen. Of nou ja.. hondJE, tot nu toe willen we een Weimaraner en die zijn ontzettend grijs en groot.
Het is een grote beestenboel om ons heen en daar hou ik wel van! En waar ik ook wel van hou is deze rabarbertaart. De hele ochtend ben ik op mijn gemakje lekker kneuterig bezig geweest met deze taart. Heerlijk om de tijd te hebben/vrij te maken om in de keuken te staan. We namen Timme mee uit wandelen en nadat we terug kwamen lag dit heerlijke stukje taart op ons te wachten. Mmmm..
Rabarbertaart
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 8 |
Totale tijd | 2 uren en 40 minuten |
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 180 gr. boter
- 70 gr. poedersuiker
- 200 gr. bloem
- 40 gr. gemalen amandelen
- 1 vanille stokje
- Voor het deeg:
Voor de room:
- 350 ml melk
- 3 eieren
- 50 gr. suiker
- 30 gr. maizena
- vanille
Voor de siroop:
- Sap van 1 limoen
- 250 ml water
- 50 gr. suiker
Voor de rabarber:
- 3 stengels rabarber
- 1 el suiker
Werkwijze
- Meng de ingrediënten voor het deeg met elkaar en maak er een mooie deegbol van. Het mag niet te plakkerig of te droog zijn. Hiervoor kun je meer boter of meel toevoegen. Zet 30 min. weg in de koelkast.
- Maak ondertussen de room, door alle ingrediënten voor de room bij elkaar te doen en in een pannetje op matig vuur aan de kook te brengen. Als het goed is heb je ongeveer in 5 minuten een dikke room.
- Snijd de rabarber in kleine stukjes, bedek met suiker en zet weg in de koelkast.
- Doe het deeg in een ingevette springvorm en zet 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Doe de room in de springvorm, leg de stukjes rabarber er bovenop en zet nog eens 20 minuten in de oven op 200 graden.
- Maak ondertussen de siroop door alles in een pannetje te doen en zachtjes te laten pruttelen, zodat het indikt.
- Als de taart klaar is, giet je de siroop erover en laat je hem afkoelen.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie