En hierbij de beloofde quinoa-salade, die ik eigenlijk op 1 december zou posten. Ik ben de laatste tijd een beetje aan het experimenteren met allerlei soorten salades voor tussen de middag. Ik raak een beetje uitgekeken op mijn worteltjes en tomaten en sta ’s avonds graag een half uurtje langer in de keuken zodat ik de volgende dag een lekkere salade heb voor tussen de middag. Deze quinoa-salade werkt voor mij erg goed als lunch gerecht. Hij vult en is heerlijk fris door de sinaasappelsmaak, gecombineerd met koriander. De honing geeft een zweempje zoetigheid en de amandelen maken het af. Lekker simpel en gezond, ik hou er wel van!
Quinoasalade met honing
Type recept | Lunch |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 25 minuten |
Ingrediënten
- 100 gram quinoa
- 2 bosuitjes
- sap van 1/4 sinaasappel
- stukje geraspte schil van een sinaasappel
- 1 eetlepel honing
- handje amandelen
- 2 takjes koriander
Werkwijze
- Was de quinoa en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd ondertussen de bosuitjes en voeg hier het sap en de schil van de sinaasappel aan toe.
- Snijd de koriander en voeg deze ook toe. Als je geen verse koriander hebt, kun je ook gedroogde gebruiken.
- Rooster dan de amandelen in een droge koekenpan. Zo komt de smaak nét iets beter naar voren dan wanneer je ze er rauw doorheen doet.
- Wanneer de quinoa klaar is kun je de honing hieraan toevoegen. Laat even 10 minuten staan voordat je de quinoa bij de andere ingrediënten doet.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie