Wij hebben een nachtelijke bezoeker op ons erf! Afgelopen weken is het een paar keer voorgekomen dat Borre begon te blaffen en naar buiten wilde. In het donker. Meestal als ik alleen thuis was. Een beetje creepy.. En afgelopen weken is het ook voorgevallen dat onze klimop steeds kaler werd, terwijl ze in de winter in principe gewoon groen blijft. Ook zo raar..
Toen Jacobus op een avond thuis kwam sprong er ineens een ree vanuit onze tuin de weg op en laatst zagen we er overdag eentje heel dichtbij in het weiland achter huis staan. Toen ik vanochtend wakker werd was de wereld wit! Ik keek uit het keukenraam en zag daar duidelijk hoefsporen in de sneeuw, die naar de voordeur gingen (waar klimop tegen de muur groeit) en vanuit daar de tuin in richting de klimop die om het vogelhuisje heen gewikkeld zit.
We hebben bezoek van een ree! Na wat speurwerk blijkt inderdaad dat reeën dol zijn op het blad van klimop. Ik vind het niet erg en hoop dat ik hem een keertje zie, al zal hij waarschijnlijk alleen komen als het donker is.
Op zo’n koude dag als deze is het heerlijk om te beginnen met een verwarmend ontbijtje. Kaneel mag hierin bij mij niet ontbreken. Vooral het zoete van de kokos in combinatie met quinoa vind ik erg lekker! Het fijne is, dat de quinoa bommetje vol zit met eiwitten, waardoor je het makkelijk een hele ochtend of nog langer uithoudt zonder een hongergevoel te krijgen.
Quinoapap met fruit
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 30 gr. quinoa
- snufje kaneel
- 1 kleine el ahornsiroop
- 1 el kokosrasp
- 10 geroosterde hazelnoten
- 1 klein handje bevroren fruit (ik gebruikte framboos, blauwe bes en aardbei) of vers fruit als het verkrijgbaar is
- 1 vijg
Werkwijze
- Als je bevroren fruit gebruikt, haal het dan alvast uit de vriezer, zodat het een beetje kan ontdooien.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de quinoa gaar is, giet je het af, voeg je de kaneel, ahorn en kokos toe en laat je het met de deksel op de pan nog 5 minuutjes nagaren.
- Doe in een kommetje of mooi glas een laagje bevroren fruit. Doe er een paar lepels quinoa overheen. Dan de geroosterde hazelnoten. Dan weer een laagje quinoa. Weer een laagje fruit, net zolang tot het op is.
- Garneer met een in stukjes gesneden vijg of ander gedroogd fruit naar eigen keuze.
- Geniet!
Bambi zegt
Ohh wat ben ik blij dat ik je blog weer gevonden heb! Kon hem zomaar niet meer terug vinden…
Heerlijk om weer eventjes te ‘bladeren’ en ideetjes op te doen. Nu dus maar een bladwijzer aangemaakt ;). Ik vind je stukjes heerlijk lezen en de recepten zijn ook super!
Groetjes!