Brood is niet echt mijn ding. Daar kwam ik achter toen ik ermee stopte. De aanleiding was eigenlijk dat ik ging samenwonen met mijn vriend, die geen brood at. Het was niet mijn bedoeling om brood te schrappen, maar de kas en tuin stonden vol met wortels en tomaten, sla en komkommer, zonde om te laten liggen en een perfect alternatief voor een broodje tussen de middag. Al gauw merkte ik dat groenten lichter op de maag liggen dan brood en ik meer energie over hield aan het eind van de middag. De keuze om het broodje-tussen-de-middag ook te schrappen was daarom snel gemaakt. Meestal bestaat mijn lunch uit rauwe groenten, maar variatie op een thema is ook wel eens lekker, dus maak ik af en toe ook een salade klaar voor tussen de middag.
Ik weet niet zo goed hoe je quinoa uitspreekt, ik zeg altijd ‘kwie-noa’, maar volgens mij spreek je het officieel uit als ‘kien-wa’. Deze quinoa salade is vullend en hartig van smaak. De kaneel gaat goed samen met quinoa. Quinoa wordt vaak een graan genoemd, maar is eigenlijk een zaad. Het schijnt vol te zitten met eiwitten en allerlei andere stofjes die gezond voor je zijn. Mooi meegenomen! Dit recept komt uit het boek van Amber Albarda.
Quinoa met framboos
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 75 gr. quinoa
- 5 amandelen
- 5 pecannoten
- handje frambozen
- handje bosbessen
- kaneel
- scheutje amandelmelk
Werkwijze
- Spoel de quinoa van te voren goed af. Als je dit niet doet krijg je een nootachtige, bittere smaak.
- Doe samen met de amandelmelk in een steelpannetje en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Rooster ondertussen de amandelen en pecannoten in een koekenpan zonder olie of boter.
- Laat de quinoa nog even 5 minuten rusten en meng dan samen met de noten, frambozen, kaneel, bosbes en eventueel een scheutje agave in een kommetje. Heerlijk!
Floortje zegt
Hai Nelleke, fijn zo’n simpel receptje met pure producten. Ik ga het zeker proberen, dankjewel voor het posten ervan!
Liefs Floortje
Gonda zegt
Hay Nelleke,
Wat een heerlijk recept! Ik moest even wennen aan de smaak van quinoa, maar ik ben inmiddels om en neem tussen de middag ook lekker een salade mee naar het werk. Ik vroeg me eigenlijk af of je nog meer lekkere lunch recepten hebt, zag jou altijd met bakjes vol heerlijke dingen op school!
Groetjes Gonda
Nelleke Adema zegt
He Gonda, wat leuk om van je te horen! Lekker hé! En super gezond.. soms neem ik tussen de middag mee wat ik overhad van het avond eten, de dag ervoor. Of wat groenten roosteren in de oven met quinoa erbij of linzen. Ik kan de komende tijd wel weer aan de slag met een paar leuke lunchrecepten voor op de site, heb nog lekker een weekje vrij 🙂