Een tijdje terug had ik meivakantie. Lekker twee weken vrij; tijd om mijn studie natuurvoedingsadviseur weer eens op te pakken. En ja.. je kunt er niet omheen dat wanneer je je verdiept in voeding en de werking van je lichaam, je ook weer bewuster met deze zaken om gaat. Dus maakte ik afgelopen week weer wat meer tijd om ’s avonds een lekkere, voedzame salade voor mee naar het werk te maken. Ging ik er ’s ochtends iets eerder uit om weer groentesapjes te maken (met eigen tarwegras uit de kas) en minderde ik mijn tussendoortjes (en verving ze door zelf voedzame snacks te maken). Ook liet ik de laptop wat vaker voor wat het was en genoot in plaats daarvan wat langer van een avondwandeling met Borre. Het voelt goed en bijna automatisch om dit in deze periode te doen, nu de kas en moestuin weer vol staan met lekkere dingen, de temperatuur weer wat behaaglijker wordt en alles nieuw en fris aanvoelt.
Gister was ik aan het nadenken wat we als avond eten konden eten en na een rondje tuin was dit het resultaat. Ik geloof dat deze quinoa met salie een van mijn meest lekkere recepten is tot nu toe. Met eigen rucola, asperge, bieslook en salie. En een dikke vette salade met eigen sla vooraf, ik hou zo van dit seizoen! Ik was benieuwd welke kruiden het beste zouden passen bij dit gerecht, dus nam ik de proef op de som met dille, bieslook en salie. Salie was de grote winnaar, maar de bieslook bloemetjes maken het af. Heb je geen bieslook bloemetjes? Geen nood.. gedroogde bieslook is ook prima. Laat je verrassen door de smaken en probeer deze quinoa met salie zelf!
Quinoa met salie
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 100 gr. quinoa
- flinke bos groene aspergetopjes, als je die niet hebt is de hele asperge in kleine stukjes ook goed!
- 100 ml amandelmelk
- 2 el mosterd (als je pittige mosterd gebruikt is 1 el ook goed, proef wat jij lekker vindt!)
- 1 handje saliebladeren
- 2 el edelgistvlokken (bij de natuurvoedingswinkel verkrijgbaar)
- 100 gr. rucola
Werkwijze
- Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg de laatste 8 minuten de asperges toe aan de pan.
- Verwarm in een klein steelpannetje de amandelmelk. Voeg hier de mosterd aan toe en wanneer het tegen het kookpunt aanzit voeg je de edelgist vlokken toe.
- Draai het vuur laag en roer tot je een dik papje krijgt. Wil je je sausje dikker? Voeg dan nog wat edelgistvlokken toe. Wil je hem dunner? Voeg dan nog wat amandelmelk toe.
- Snijd de salie in kleine stukjes en voeg toe aan het pannetje met de saus. Draai het vuur uit en roer de salie er goed doorheen.
- Roer de quinoa door de saus en schep alles op een bordje met rucola. Garnier met de bieslookbloemetjes.
- Geniet!

Geef een reactie