Wat een leuke reacties op de blog die Jacobus schreef over de kas! Ik heb hem gecharterd om vaker een stukje te schrijven, dus houd mijn blog in de gaten ;). En niet alleen in de kas zijn er dingen aan het groeien, ook de moestuin begint met zijn eerste oogst.
Zo hadden we al heerlijke radijsjes in de salade, maar de asperges moeten we vooral niet vergeten! We hebben er al twee keer soep van gehad, dus toen er ruimte was voor een derde oogst besloot ik iets anders uit te proberen. Het leek me leuk om eens een keer een pesto te maken van asperges en wauw, was dát even een goede beslissing!
Deze asperge pesto smaakt lekker fris, ik vind hem heerlijk in combinatie met de hartige quinoa. Het is weer eens iets anders dan de eeuwige soep en een leuke manier om groenten te verwerken! Ik denk dat dit gerecht ook heel lekker is met broccoliroosjes door de quinoa, maar die had ik niet in huis..
Quinoa met aspergepesto
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 6 groene asperges
- 50 gr. parmezaan
- 40 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- sap van halve citroen
- 120 gr. quinoa
- 1 appel
Werkwijze
- Breng in een steelpannetje het water voor de quinoa aan de kook en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm lang.
- Voeg de quinoa toe aan het water en stoom hierboven de asperges. Ik doe het in een zeef, je kunt het ook met een speciaal stoommandje doen.
- Haal na 4 minuten de asperges uit de zeef of het stoommandje, houd de topjes apart. Laat de quinoa verder koken tot het gaar is.
- Doe in een blender of foodprocessor de asperges (behalve de topjes), de parmezaan, olijfolie, geperste knoflook en citroensap. Maal fijn tot je een mooie, groene pesto krijgt.
- Haal de quinoa van het vuur en laat uitlekken. Rasp een appel en roer dit door de quinoa. Roer de asperge pesto er ook door of serveer apart.
- Serveer met de aspergetopjes er bovenop of ernaast.
- Geniet!
Maaike zegt
Ziet er prachtig uit en lijkt me ook een heerlijk gerecht!
Nelleke Adema zegt
Dankjewel Maaike!