Over een weekje is het weer zover; herfstvakantie. Zo eens in de paar jaar staat de herfstvakantie bij ons in het teken van Frankrijk. Met mijn ouders, zusjes, aanhang + kids trekken we er een week op uit naar de slagvelden van de eerste wereldoorlog. Dit is eigenlijk ontstaan door mijn vader’s interesse in de eerste wereldoorlog. Toen hij 50 werd hebben we hem een week Frankrijk met het hele gezin cadeau gedaan, zodat hij ons kon laten zien waar zijn interesse vandaan kwam. Nog interessanter werd het, toen hij er na ons eerste bezoek aan Verdun achter kwam dat er een familielid van hem heeft gevochten in deze oorlog, in Frankrijk. Zijn gangen werden nagetrokken, de plek waar hij heeft gevochten en is gesneuveld en zelfs zijn graf werd gevonden en bezocht. Ik schreef er uitgebreider over in dit blog. Dit jaar wordt de vierde keer dat we Frankrijk bezoeken, het wordt vast weer erg mooi en bijzonder.
Natuurlijk heeft dit niks te maken met deze soep. Ik ga dan ook maar niet proberen een bruggetje te maken. Een soepje gaat er hier altijd wel in. Tomatensoep is bij ons favoriet, maar ook soep met zoete aardappel doet het erg goed. Wij zijn allebei niet echt van de kolen, maar soms maken we een uitzondering. Voor deze bloemkoolsoep met cashewnoten bijvoorbeeld! Deze soep is lekker vullend en prima te doen als maaltijdsoep. Hij is ook erg lekker als je hem een dag van te voren maakt, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Meestal maak ik een flinke pan soep en vries de porties in, zodat we altijd een lekker soepje in de vriezer hebben als we ’s avonds weer weg moeten.
Pittige bloemkoolsoep met cashewnoten
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 0,5L water
- 350 gr. bloemkool
- 100 ml kokosmelk
- 70gr. cashewnoten + een paar voor het garneren
- snufje cayennepeper
- 1tl gemberpoeder
- 2el kerriepoeder
- bouillonblokje
- peterselie om mee te garneren
Werkwijze
- Kook de bloemkoolroosjes 15 minuten in een halve liter water.
- Voeg de cashewnoten toe en kook 10 minuten mee.
- Voeg de bouillon en de kruiden toe en roer goed door.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
- Roer langzaam de kokosmelk erdoor en dien op.
- Garneer met de blaadjes peterselie.
- Geniet!
Geef een reactie