Een van mijn lievelingsgerechten van vroeger was pilav zoals mijn moeder hem klaarmaakte. En als ik een keertje thuis eet en mijn moeder vraagt wat ik wil eten dan kies ik nog steeds voor dit gerecht. Op een of andere manier doet dit gerecht mij altijd een beetje aan vakantie denken. Dat we met z’n allen om een campingtafeltje zaten op campingstoeltjes. Snikheet en de zoute zeelucht van Texel. Waarschijnlijk maakte ze hem vaak omdat hij lekker snel klaar is en niet veel ingrediënten bevat. En de smaak van perzik heeft ook wel iets tropisch.
Mijn moeder maakt hem altijd met gehakt. Ik gebruik champignons in plaats van gehakt. Net zo lekker. Ik heb geprobeerd dit gerecht met verse perzik te maken, maar dan wordt hij niet zo lekker als met perzik uit blik. Dus hoeveel ik ook van verse producten houd, voor dit gerecht maak ik een uitzondering en gebruik ik perzik uit blik.
Pilav met rijst en perzik
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 25 minuten |
Ingrediënten
- 120 gr. biologische zilvervliesrijst
- 1 blik perzik
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl maizena
- 1 bakje champignons
- 1 blonde ui
- 1 paprika
- 1 el ketjap
Werkwijze
- Breng de rijst aan de kook volgens de aanwijzing op het pak.
- Snijd de ui in halve ringen en fruit in een beetje olijfolie.
- Voeg de champignons toe en bak ze bruin.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en bak even mee.
- Snijd de perzik in schijfjes en voeg toe aan de rest, bak even mee.
- Meng het siroop van de perziken met de tomatenpuree en verwarm in een steelpannetje.
- Roer de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg toe aan de warme tomatenpuree. Blijf roeren tot je sausje indikt.
- Serveer de rijst met het perzikmengsel en daarover de tomatenpuree. Lekker met een scheutje ketjap!
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie